donderdag, juli 18

Eenpersoonsbed: voor wie zijn deze het handigst?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een eenpersoonsbed is een bed waar je alleen op slaapt. Het is vaak te klein om samen in een eenpersoonsbed te kunnen slapen. De breedte van het matras is 80 of 90 centimeter. Meestal is dit 80. Het bed zelf is natuurlijk door het frame wel breder, maar uiteindelijk slaap je op het matras, niet op de rand die het frame is. Eenpersoonsbedden zijn er niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je houdt met een eenpersoonsbed meer ruimte in de slaapkamer over.

Voor kinderen

Veel eenpersoonsbedden zijn bedoeld voor kinderen. Ze kunnen er wel in groeien, want meestal is zo’n eenpersoonsbed gemaakt voor een matras van 200 centimeter, de standaardlengte voor een matras. Er zijn speciale thema kinderbedden in eenpersoonsbedden te vinden. Ze hebben bijvoorbeeld een frame van een raceauto of een specifiek soort speelgoed dat bij kinderen populair is op dat moment. Je kunt er ook altijd voor kiezen om je kind geen thema bed te geven, maar gewoon iets dat in elk interieur gebruikt kan blijven worden. Bijvoorbeeld als logeerbed.

Voor volwassenen

Een logeerbed is een prima optie om een eenpersoonsbed in huis te hebben. Je hebt misschien een broer, zus, vriend of vriendin die af en toe blijft slapen, omdat je ver weg woont of om wat voor reden dan ook. Dan is zo’n eenpersoonsbed handig als je de ruimte hebt, want je hebt altijd een bed klaar staan. Als je geen partner hebt en deze ook niet wil en je hebt weinig ruimte in je slaapkamer, is een eenpersoonsbed ook een goed idee. Zo is er ruimte voor andere dingen en kun jij prima slapen.

Waar te koop

Wie een langer eenpersoonsbed nodig heeft omdat hij- of zijzelf lang is of omdat het kind voor wie het bed is al vrij lang is, kan naar speciaalzaken voor bedden met meer matraslengte. Daar ben je dan ook meer geld voor kwijt. Wie liever op het budget let en toch een eenpersoonsbed aan wil schaffen, is waarschijnlijk het snelst en goedkoopst klaar via Ikea.

 

Shop voordelig een eenpersoonsbed via de website van BEUK Meubels.

Share.

About Author

Leave A Reply