donderdag, september 21

Epoxy tafel: Trendy decoratie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De epoxytafel is een ongelofelijk mooi meubelstuk dat nu al een trend is geworden! Waar je het ook plaatst, het is een opvallend stuk in de kamer. De tafels hebben stuk voor stuk een indrukwekkende afwerking, met een karakteristieke glans. Wanneer je een epoxy salontafel koopt voor jouw huis, zul je merken dat je de best mogelijke keuze hebt gemaakt. In dit artikel presenteren wij de belangrijkste voordelen van epoxytafels en waarom deze een goede aanvulling op menig interieur zijn!

Wat is een epoxy salontafel?

De epoxytafel is een meubelstuk gemaakt van hout en epoxyhars. Het is echter ook mogelijk om de hars op andere soorten materialen, zoals bijvoorbeeld metalen tafels, aan te brengen. Op zichzelf trekt het hout van salontafel al de aandacht door zijn hoge esthetische waarde. Maar de epoxyhars, verenigd met de houten elementen, verandert de salontafel in een tafel met een verfijnde afwerking.

Verschillende epoxyhars tafels

Er zijn veel verschillende soorten epoxytafels, je kunt hierbij denken aan;

  •  Rustiek model met houten boomstammen geheel in epoxy gegoten
  • Salontafel met epoxy toplaag;
  • Artistieke tafel ingelegd met decoratieve stenen, overgoten met epoxy;
  • Houten tafel met transparante hars (glaseffect).

Epoxy salontafel kopen: Belangrijkste voordelen

Het uiterlijk van de epoxy tafel is over het algemeen elegant en luxe. Maar er zijn nog andere voordelen aan het kiezen van een resin tafel voor jouw ruimte;

Weinig onderhoud

Het grootste voordeel van een epoxytafel is dat hij uiterst gemakkelijk te polijsten en te onderhouden is. Voor het reinigen volstaat een vochtige doek of een droge doek met alcoholgel. Water en neutrale zeep mogen worden gebruikt. De glans komt snel terug, en de tafel ziet er geweldig uit. Dit geldt ook voor tafels die al een tijdje in huis staan.

Heel duurzaam

De levensduur van de epoxytafel is hoog door het eenvoudige onderhoud en de weerstand van het materiaal. De hars is sterk en bestand tegen schokken. De meubels blijven lang goed.

Gemakkelijk zelf te maken

Als je een exclusief meubelstuk wilt maken, kunt je epoxyhars aanbrengen op een oude tafel. Op die manier kunt je het meubelstuk vernieuwen en recupereren, terwijl het meubel anders zou worden weggegooid. Je bespaart zo niet alleen geld op nieuwe meubels, maar je kunt ook een uniek, exclusief meubelstuk creëren.

Share.

About Author

Leave A Reply