woensdag, september 20

Waarom je nooit zelf loodgietersklussen moet uitvoeren

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het leggen van een leiding of het aansluiten van een toilet op de afvoer lijkt voor veel mensen heel eenvoudig. In de praktijk blijkt het een stukje lastiger te zijn, dan men op voorhand dacht! Bij leidingen leggen is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de verschillende stukken leiding goed op elkaar aansluiten. Is dit niet het geval, dan zal er vocht uit de leidingen sijpelen. Dit merk je vaak pas wanneer de muur al is afgewerkt en de eerste vochtplekken zich voordoen. Het is een fout die ook het loodgietersbedrijf Rotterdam vaak bij mensen thuis ziet. Aan de loodgieter vervolgens de taak om de schade te herstellen en een verergering van de vochtschade te voorkomen.

Benodigde gereedschappen vaak niet in huis

Het feit dat stukken leiding niet goed op elkaar aansluiten, kan te maken hebben met het ontbreken van professioneel gereedschap. Met dit gereedschap kunnen de uiteindes van de leidingelementen wat verruwd worden. Op deze manier sluiten de leidingstukken beter op elkaar aan, wat de kans op speling tussen deze stukken verkleint. Doe je dit niet, dan is de kans op speling onnodig groot. Daar komt nog bij, dat de leidingen nooit direct op een vloer gelegd mogen worden. Iets wat wel vaak gedaan wordt door hobbyklussers! De kans bestaat dat de leidingen beschadigd raken door scherpe punten, door een verdwaalde spijker, enzovoorts.

Kennis en ervaring voor professionele uitvoering

Niet alleen het ontbreken van het juiste gereedschap kan leiden tot problemen. Denk ook aan het ontbreken van specifieke kennis en ervaring over de uitvoering van diverse loodgietersklussen. Het gaat bijvoorbeeld om de benodigde kennis voor het aansluiten van een cv-ketel of iets makkelijker, het aansluiten van de douche. Welke koppelstukken heb je nodig, wanneer de aansluiting van de douchekraan niet direct aansluit op de beschikbare aansluiting in de wand? Hoe ga je een lekkende kraan tegen in de wastafel of bijvoorbeeld de gootsteen van je keuken? Een loodgieter kan je er meer over vertellen.

Schade kan groot zijn bij een gemaakte fout

Mocht je toch zelf aan de slag gaan en onverhoopt een fout maken, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat er vochtschade op wanden of het plafond kan ontstaan bij een lekkage. Nog erger is het, wanneer er sprake is van een lekkende gasleiding in huis. Ook kan de leiding sterk vervuild zijn geraakt, doordat er bijvoorbeeld gruis in de leiding terecht is gekomen. In dit geval ligt een verstopte afvoer op de loer, met alle risico’s van dien. Water zal lastig af te voeren zijn en de toiletpot of gootsteen zullen al snel overstromen.

Loodgieter inschakelen voor werkzaamheden

Het moge duidelijk zijn, dat het sterk aan te raden is om altijd de hulp van een loodgieter in te schakelen voor uit te voeren loodgieterswerkzaamheden. Een loodgieter zorgt niet alleen voor een professionele uitvoering van de klussen. Ook kan de loodgieter je op voorhand van advies voorzien. Is de huidige indeling van de badkamer de beste? Doe je er verstandig aan de indeling nog eens te heroverwegen?

Share.

About Author

Leave A Reply