donderdag, juli 18

Goed slapen maakt aantrekkelijker

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kan jij ook nooit je bed uit komen? En ben je tegen de middag alweer toe aan een ‘schoonheidsslaapje?’ Dan hebben wij goed nieuws! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat goed slapen daadwerkelijk aantrekkelijker maakt. Een uur eerder opstaan voor het aanbrengen van make-up is dan ook niet meer nodig. Door dat uurtje nog even extra te pakken is de kans namelijk veel groter dat je er nóg mooier uitziet. Er is weinig voor nodig. En zeg nou eerlijk, wie houdt er nou niet van slapen? Dus hup, koop dat mooie matras 160 x 200 en werk aan een goede nachtrust. Je wordt aantrekkelijker dan ooit tevoren!

Energieker en vlotter

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die uitgeslapen de dag beginnen ook nog eens veel energieker en vlotter over zullen komen. Hierdoor presteren ze beter op het werk of school en zijn ze ook nog eens aantrekkelijker voor de medemens. Dit betekent bijvoorbeeld dat het makkelijker wordt om sociale contacten te leggen wanneer je simpelweg de wekker een keertje vergeet aan te zetten of vroeger op bed gaat liggen.

Dit onderzoek was baanbrekend voor de gehele wetenschap. Nooit eerder werd aangetoond dat mensen die beter slapen ook daadwerkelijk de kans op een sociaal isolement kunnen verkleinen. Mensen voelen zich aangetrokken tot anderen die energieker en vlotter zullen zijn. Een vermoeide uitstraling zorgt ervoor dat je ongemerkt gemeden wordt.

Aantrekkingskracht

Tijdens deze studie werd een grote groep mensen gebruikt. Hierbij werd aan de groep gevraagd om eerst circa 5 a 6 uur per nacht te slagen en vervolgens over te gaan op de minimaal voorgeschreven hoeveelheid slaap van 8 uur. In beide processen werden er foto’s gemaakt. Deze foto’s werden vervolgens aan verschillende mensen getoond.

Wat bleek? De mensen die meer slaap hadden gehad werden aantrekkelijker gevonden dan op de foto’s waar ze minder hadden geslapen. Sommige mensen hadden niet eens door dat het dezelfde personen op de foto’s waren. Zij dachten enkel dat ze mannen en vrouwen moesten beoordelen op hun aantrekkingskracht.

Goed nieuws voor de beautywereld. Voor schoonheid hoef je vrij weinig te doen. De juiste dekbedden, een heerlijk bed en ogen dicht. Heerlijk.

Tips voor een betere nachtrust

Goed slapen klinkt misschien heel eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Heel veel mensen in Nederland kampen met slaapproblematiek. Hoewel het een eenvoudige oplossing voor een mooie uitstraling lijkt, kunnen veel mensen hier juist heel veel problemen bij ervaren. Daarom hieronder een aantal tips om jouw nachtrust te verbeteren:

  • Eet nies meer na 8 uur ’s avonds. Zo voorkom je dat je lichaam hard moet werken om eten te verteren, waardoor deze minder goed tot rust kan komen.
  • Drink ruim een uur voor het slapengaan niets meer. Hiermee voorkom je nachtelijke uitjes naar het toilet.
  • Leg je smartphone buiten de slaapkamer. Het is anders heel verleidelijk om in bed nog even je mails te checken of op social media te kijken. Het gevolg is niet alleen dat je hierdoor pas heel laat gaat slapen, maar ook dat je lichaam niet tot rust kan komen. Lees liever een boek bij gedimd licht of mediteer nog wat. Zo val je sneller en rustiger in slaap.
  • Investeer in een kwalitatief bed, matras, dekbed en hoofdkussen. Met een goed bed zorg je er in elk geval voor dat fysieke problemen tijdens het slapen voorkomen worden. Zo word je uitgeruster wakker en geniet je van een kwalitatievere slaap.

Lukt goed slapen echt niet en heb je werkelijk alles al geprobeerd? Maak dan een afspraak bij de huisarts. Soms is het noodzakelijk om toch tijdelijk medicatie te gebruiken of om andere oorzaken voor jouw slaapproblemen te vinden.

Share.

About Author

Leave A Reply