donderdag, juli 18

Het Amsterdam Light Festival: een gids voor het magische winterevenement

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je op zoek bent naar een winterevenement dat echt magisch is, kijk dan niet verder dan het Amsterdam Light Festival. Dit evenement, dat elk jaar plaatsvindt tussen eind november en begin februari, biedt prachtige lichtinstallaties in de hele stad. Dit jaar vind het plaats van 1 december 2022 tot 22 januari 2023. Als je er niet mee bekend bent, geen zorgen – wij geven je hier een gids met alles wat je moet weten over het Amsterdam Light Festival!

Het verhaal van het Amsterdam Light Festival

Het verhaal begint in 2009, toen een groep Nederlandse kunstenaars besloot dat de stad behoefte had aan een winterevenement dat mensen samenbrengt en hun geest verheft. Ze kwamen met het idee voor een lichtfestival in de open lucht, en de eerste editie van het Amsterdam Light Festival vond plaats in 2010.

Sindsdien is het Amsterdam Light Festival uitgegroeid tot een van de populairste winterevenementen in de stad en trekt het bezoekers uit de hele wereld. Elk jaar worden andere kunstenaars uitgenodigd om nieuwe lichtinstallaties te maken, zodat er altijd iets nieuws te zien is op het festival.

Hoe beleef je het Amsterdam Light Festival?

Er zijn twee manieren om het Amsterdam Light Festival te beleven: per boot of te voet. De beste manier om alle lichtinstallaties te zien is door een boottocht, die je vooraf kunt boeken. Je kunt het festival ook te voet verkennen via een van de routes die speciaal voor dit doel zijn uitgezet. Beide manieren hebben wat voor- en nadelen. 

Het grote voordeel van een boottocht is dat je alle lichtinstallaties vanaf het water kunt zien. Dit zorgt voor een zeer unieke en bijzondere ervaring. Het nadeel is dat het vrij duur kan zijn, vooral als je Amsterdam met een grote groep bezoekt. Echter is een nadeel dat je vast zit aan het schema van het boot-verhuur bedrijf en dus niet op je eigen tempo de kunstwerken kunt bekijken.

Wandelen door de stad om de lichtinstallaties te bekijken is een geweldige manier om het festival gratis mee te maken. Het kan echter moeilijk zijn om alle installaties te vinden zonder te verdwalen, en je krijgt misschien niet alles te zien.

Hoe je het Amsterdam Light Festival ook beleeft, wij garanderen dat je betoverd wordt door de magische sfeer! Als je via boot het festival wil verkennen, zorg dan altijd dat je een tour boekt bij een gerenommeerd en betrouwbaar bedrijf. Bedankt voor het lezen!

Share.

About Author

Leave A Reply