donderdag, juli 18

Alles wat je moet weten over bootverhuur in Amsterdam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je op zoek bent naar een unieke en leuke manier om Amsterdam te verkennen, dan is bootverhuur de perfecte optie! Er zijn veel verschillende bootverhuurbedrijven in de stad, dus het kan lastig zijn om erachter te komen welke voor jou geschikt is. In deze blogpost geven we een overzicht van alles wat je moet weten over bootverhuur in Amsterdam. Dus als je erover denkt om een boot te huren tijdens je volgende bezoek aan Amsterdam, lees dan snel verder!

Wat kun je verwachten

Omdat bootverhuur in Amsterdam de laatste tijd erg gestegen is in populariteit zijn er nu veel verschillende bedrijven die deze dienst aanbieden. Allemaal met andere routes en schema’s. Bij de meeste bootverhuurbedrijven is een schipper inbegrepen, zodat je geen ervaring hoeft te hebben. De schipper kan je vaak ook informatie geven over waar je bent en vertellen over waar je allemaal langs vaart.

De prijzen van bootverhuur variëren afhankelijk van het type boot, de lengte van de huur en het aantal personen. Een standaard boot voor maximaal zes personen begint bij ongeveer 50 euro per uur.

Wat voor soort boten zijn er beschikbaar?

De populairste type boot die je kunt huren in Amsterdam is de sloep. Dit is een kleine, open boot die perfect is om de grachten te verkennen. Andere populaire opties zijn elektrische boten en waterfietsen.

Als je op zoek bent naar iets luxers, zijn er ook bedrijven die jachten verhuren. Deze kunnen duur zijn, maar zeker de meest comfortabele manier om door de grachten te manoeuvreren. 

Daarnaast is het sinds kort ook mogelijk om salonboten of borrelboten te huren, die geweldig zijn voor grotere groepen mensen of voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of vrijgezellenfeest. Je krijgt dan aan boord hapjes en drankjes of zelfs hele maaltijden aangeboden.

Wanneer kun je het beste een boot huren in Amsterdam

Sowieso gaan veel bootverhuur bedrijven in Amsterdam dicht in de winter. Dus als je overweegt een boot te huren, houd er dan rekening mee dat dit misschien alleen mogelijk is van april tot oktober.

De beste tijd om een boot te huren is eigenlijk in het voor- of najaar. Dan is het niet te koud en niet te druk op de kanalen. In de zomer kan het erg druk worden op de grachten, wat het varen behoorlijk lastig en stressvol kan maken.

Zo zie je maar! Alles wat je moet weten over bootverhuur in Amsterdam. We hopen dat dit nuttig was en dat je met plezier de stad vanaf het water zult verkennen!

Share.

About Author

Leave A Reply