dinsdag, januari 18

Het belang van goede motorbroeken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De coolste vorm van transport is toch wel een motorfiets. En, wanneer de functionaliteit van iets zo inherent cool is, zul je dat direct kunnen terug vinden in de mode die ermee verbonden is. De eerste kenmerkende motormode vloeiden voort uit de toenemende populariteit van motorfietsen tijdens de Eerste Wereldoorlog. In die tijd werden trends sterk beïnvloed door het uniform.

Het decennium dat daarop volgde, kopieerden jonge motorliefhebbers de beschermende pullovers van het Harley-Davidson Wrecking Crew-raceteam. En aan het eind daarvan produceerde Irving Schott de eerste motorjas. De jaren dertig was de opkomst van de motorlaarzen, met als favoriet model: de Engineer Boot. Daarna hebben sterren van het witte doek, zoals Marlon Brando het gepromoot als hippe rijkleding. Tegenwoordig zoeken we de motorjassen sale gewoon bij een motorkleding outlet en bestellen we deze eenvoudig online.

Veiligheid is niet alleen een helm dragen

De benen bij ieder persoon vormen tussen de 50 en 70 procent van het lichaam. Toch is het verbijsterend hoe het belang van goede motorbroeken vaak onderschat wordt. Als je gaat rijden met een gewone spijkerbroek aan, kun je net zo goed in je zwembroek gaan. Je hebt namelijk nul bescherming.

De vezeldichtheid van jeans is te laag om je te beschermen bij een schuiver van enkele seconden over het asfalt. Het belang van goede motorbroeken dient voor de veiligheid van het onderlichaam. Er is geen betere bescherming dan de slijtvastheid van motorbroeken tegen motorongevallen bij hoge snelheid.

Voor ieder type rijder een bijpassende motorbroek

De casual cruiser broek is speciaal voor degenen die het heerlijk vinden om lange ritten te maken. Naast bescherming biedt zo’n broek ook duurzaam comfort. Het is leuk om urenlang te toeren, maar als je niet gemakkelijk op het zadel zit in de juiste pasvorm kan een lange rit wel eens extra lang gaan duren. Toer motorbroeken bevatten leer- of textielmaterialen die eigenschappen bieden zoals: waterdicht en weerbestendig, slagvastheid en thermische voeringen. Ze bieden een goede bescherming tegen alle weersomstandigheden en ongevallen.

De race broek is ontworpen om te racen met het oog op impact en snelheid. Ook tijdens het racen wil je comfortabel kunnen zitten. Het is een broek die nauwlettend afsluit en een gestroomlijnd geheel vormt met de benen. Broeken die te los of flodderig zitten, zullen je prestatie en concentratie beïnvloeden wanneer je op de baan bent. Race broeken zijn ontworpen om een gegoten pasvorm te bieden, met het vermogen bij hogere snelheden langere slijtage beter te weerstaan. Ook op het circuit is het belang van goede motorbroeken een punt om niet te onderschatten.

Een broek voor de avontuurlijke rijder is om je te beschermen tijdens avontuurlijke tochten. Zulke tochten gaan gepaard met blootstelling aan verschillende ruwe terreinen en weersomstandigheden. Met het oog op avontuur hoef je niet lang na te denken dat duurzaamheid, comfort en flexibiliteit de sleutel is, als het gaat bij het kiezen van de juiste avontuurlijke motorbroek. Kenmerken van dit soort broeken zijn, slijtvaste buitenschalen op de kritische plekken, ademend materiaal en thermisch voering. Die wanneer nodig, kunnen worden verwijderd.

Kortom: of je nu een fanatieke rijder bent of net begint, het hebben van beschermende kleding en uitrusting is van groot belang voor je veiligheid en het hebben van een prettige rijervaring.

Share.

About Author

Leave A Reply