woensdag, augustus 10

Hoe bereid je jezelf voor op een zakelijke portret fotoshoot?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor de een is het laten maken van portretfoto’s iets waar ze pas een uurtje van tevoren aan denken. Maar, er zijn ook veel mensen die het fijn vinden om zichzelf hier wat meer op voor te bereiden. Hoe ga je jezelf hierop voorbereiden? Hier lees je wat tips om zo mooi als mogelijk te worden geportretteerd. 

Begin op tijd met de voorbereiding

Op tijd beginnen met de voorbereiding is een goed idee. Een week voor de fotoshoot kun je alvast nadenken over welke kleding je wilt dragen bijvoorbeeld. Weet je hoe je wordt gefotografeerd? Sta je helemaal op de foto of komt alleen je gezicht erop? Overleg dit met de fotograaf. Zo weet je of het nodig is om een mooie broek, jurk of rok aan te doen. Die komt soms namelijk ook op de foto. Qua kleding is het aan te raden om geen items met een fijne print te kiezen, dit kan zorgen voor het moiré effect. Bij het moiré effect is de print zo fijn dat het er op de foto uitziet als een wazige vlek en dit wil je niet. Deze voorbereiding is niet alleen belangrijk bij een portretshoot, maar ook bij branding fotografie, bij een bedrijfsreportage en ga zo maar door. 

Ga naar een ervaren portretfotograaf

Een fotograaf die ervaren is, kan een heel groot verschil maken als je kijkt naar het uiteindelijke resultaat. Een ervaren fotograaf weet namelijk heel goed hoe hij of zij moet samenwerken met de mensen die op de foto komen en daar moet de fotograaf echt de tijd voor nemen. Wanneer dit gedaan wordt ontstaan er leuke, goede foto’s waar je ontspannen op staat. 

Welke achtergrondkleur krijgt de foto? 

Het is heel handig als je weet welke kleur de achtergrond van je portretfoto’s krijgt. Vaak is de achtergrond van portretfoto’s wit of zwart. Maar het kan ook zijn dat een bepaalde afdeling binnen het bedrijf waar je werkt graag de huisstijlkleur als achtergrond van de foto wilt. Als die bijvoorbeeld rood, groen of lichtblauw is, kan je daar rekening mee houden bij het uitzoeken van kleding. 

Wat is mooi? Vraag het anderen in je omgeving

Vraag eens aan familie of goede vrienden in je directe omgeving welke foto van jou ze het mooist vinden. Geef bijvoorbeeld vijf portretten van jezelf aan mensen in je directe omgeving. Vraag aan die mensen om hier een top drie van te maken. De kans is groot dat hun top drie niet overeenkomt met jouw top drie. Jij focust jezelf misschien teveel op minder mooie delen van je gezicht. Delen die andere mensen helemaal niet storend vinden. Door dit te doen, krijg je een idee van hoe mensen jou zien. 

Share.

About Author

Leave A Reply