Hoe kan je het snelste van een verslaving afkomen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In Nederland kampen er erg veel mensen met een verslaving. Dit kan gaan om een telefoonverslaving, maar daarentegen ook om een alcohol of wiet verslaving. Wanneer je te maken hebt met een verslaving is het belangrijk dat je stappen onderneemt om van de verslaving af te komen. In dit artikel lees je wat kunt doen om van een verslaving af te komen. 

 

Maak het probleem bespreekbaar met vrienden en/of familieleden

 

Als je van jezelf weet dat je te maken hebt met een verslaving, dan is het belangrijk dat je dit bespreekbaar maakt met anderen. Om zeker te weten dat je met een verslaving te maken hebt, is het vooral belangrijk dat je kritisch bent naar jezelf. Verlang je continu naar een bepaald middel en heb je het gevoel niet zonder te kunnen? Dan heb je te maken met een verslaving. Als je denkt wel zonder te kunnen, maar het al een lange periode niet lukt, dan is er waarschijnlijk ook sprake van een verslaving. Wanneer het zeker is dat je met een verslaving kampt, is het belangrijk dat je actie onderneemt. Door een gesprek te starten met mensen waar je om geeft, vergroot je de kans dat je van de verslaving afkomt.

 

Schakel hulp van buitenaf in

 

Als je te maken hebt met een verslaving kan het erg lastig te zijn om hier zelfstandig vanaf te komen. Naast dat je in je eentje een strategie kunt bedenken om er vanaf te komen, kun je er ook voor kiezen om de hulp in te schakelen van een externe partij. Ga op zoek naar iemand die hier verstand van heeft en probeer samen tot een goed plan te komen. Let er bij het maken van een plan wel op dat het realistisch is. Daarnaast hangt het plan van aanpak ook af van de soort verslaving. 

 

Een wiet verslaving

 

Een verslaving waar erg veel mensen in Nederland mee kampen, is een wietverslaving. Als je dagelijks meerdere jointjes rookt en het gevoel hebt niet zonder te kunnen, dan is er sprake van een verslaving. Afkicken wiet kan erg lastig zijn, maar is ten opzichte van een heroïneverslaving minder heftig. Zorg ervoor dat je samen met de begeleiding kijkt naar hoe je het wiet verbruik kunt verminderen. Probeer niet van de ene op de andere dag te stoppen, maar bouw het af.  

 

Een alcohol verslaving

 

Een andere verslaving die wereldwijd erg veel voorkomt, is een alcohol verslaving. Doordat alcohol een drug is die maatschappelijk geaccepteerd wordt, is de kans groter dat niemand ingrijpt. Als je van jezelf weet dat je niet meer zonder alcohol kunt, is het tijd om hulp in te schakelen. Net als bij een wiet verslaving werkt het bij een alcoholverslaving meestal het beste om rustig af te bouwen. Overhaast dit niet en probeer er alles aan te doen om er voorgoed vanaf te komen. Afkicken alcohol wordt als zwaar omschreven. Echter, wanneer je eenmaal van de verslaving af bent, dan merk je waarvoor je het precies hebt gedaan.

Share.

About Author

Leave A Reply