woensdag, augustus 10

Hoe start je een webshop?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In principe kan iedereen een webshop starten, zolang je maar weet welke producten je wil en kan aanbieden. Welke stappen moet je doorlopen voor het starten van een webshop?

Kies je product

Voordat je je webshop start, moet je eerst weten welke producten je wil verkopen. Zonder producten valt er geen webshop te starten. Ook moet je er rekening mee houden dat je aan de vraag moet kunnen voldoen, dus je moet voldoende voorraad hebben. Als dat niet het geval is, heb je de kans op ontevreden klanten.

Kies je naam

De bedrijfsnaam is de naam waarop je webshop gevonden moet worden. Het moet dus een originele naam zijn en een naam die nog niet aan een ander vergeven is. Als je een bestaande naam krijgt, levert dat problemen op. Je loopt dan het risico dat jouw klanten jou niet kunnen vinden.

Kies je software

Een webshop draait op een bepaald softwaresysteem. Er zijn veel verschillende mogelijkheden hiervoor. Een kassa software systeem kost altijd geld, je kan systemen vinden in verschillende prijsklassen. Elk systeem kent zijn eigen voor- en nadelen. Zoek dit goed uit, want je kassa systeem is het belangrijkste voor jouw webshop. Als dit niet werkt, kan je geen omzet draaien en stel je klanten teleur.

Inschrijven KVK

Zodra je geld gaat verdienen met je webshop, moet je hier belasting over betalen. Daarom is het belangrijk om je snel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zo ben jij compleet legaal bezig met je webshop en betaal je netjes je belasting.

Webshop inrichten

Zodra alle randzaken af zijn, kan je beginnen met het inrichten van je webshop. Het is belangrijk dat je webshop mensen trekt, maar hij moet ook makkelijk in gebruik zijn. Je klanten moeten makkelijk kunnen zoeken naar de producten die ze willen hebben. Kijk dus niet alleen naar lay-out, maar ook naar gebruiksgemak. Uiteindelijk is gebruiksgemak het belangrijkste. Als je webshop niet te gebruiken is, raak je je klanten snel kwijt.

Share.

About Author

Leave A Reply