woensdag, augustus 10

Huis met gietvloer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De meest diverse materialen kan je gebruiken voor het leggen van een vloer. Heb je al eens gedacht aan een gietvloer?

Stoere vloer

In winkels en bedrijven, plaatsen waar de vloer zwaar belast wordt, zijn gietvloeren niet ongewoon. Vooralsnog wordt er in woningen minder gebruik van gemaakt. Ook daar kan zeker een gietvloer in betonlook gelegd worden. Het ziet er wat stoer en industrieel uit. Trouwens, niet alleen in moderne nieuwbouw komt een betonlook gietvloer tot zijn recht. Ook bij renovatieprojecten kan het verrassend mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan oude pakhuizen of fabrieksgebouwen die een woonfunctie krijgen. Originele elementen als bakstenen gevels combineren met een gietvloer in betonlook is prachtig.

tafel

Voor- en nadelen

De voordelen van een betonlook vloer zijn legio. Door de grote belastingcapaciteit, het licht elastisch vermogen en het vloeistofdicht zijn, kan de vloer wel wat verdragen. Dat zorgt voor een hoge duurzaamheid. Ook qua hygiëne haal je een topper in huis. De gladde gietvloer wordt naadloos gelegd. Er zijn geen kiertjes waar stof kan blijven zitten en vuil kan zich niet hechten. Ideaal voor mensen met allergieën! Bovendien is het materiaal zeer makkelijk te onderhouden. Een nadeel is dat het aanbrengen van een gietvloer relatief veel tijd vraagt. De kosten zijn ook wat hoger in vergelijking met andere vloeren. Maar rekening houdend met de duurzaamheid, ben je uiteindelijk misschien wel goedkoper af.

coatingvloer

Wat kost een gietvloer?

Een exacte prijs geven is niet eenvoudig. De totale prijs van zo’n mooie gietvloer is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst zijn er misschien extra werken die moeten gebeuren, bijvoorbeeld voor het uitbreken van een oude vloer. De ondergrond bepaalt mee met de kosten. Soms is immers een extra bewerking nodig waardoor er extra arbeidsuren en materiaal nodig zijn. Verder is het evident dat de oppervlakte een grote invloed heeft op de prijs. En last but not least: je kan enkele opties toevoegen, bijvoorbeeld vloerverwarming. Uiteraard heeft dat zijn invloed op de totale kosten. Vooraf aan de leverancier een offerte vragen is de boodschap.

 

Share.

About Author

Leave A Reply