donderdag, juni 13

Fabels over zorgverzekeringen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er zijn veel mensen die bepaalde vragen hebben rondom zorgverzekeringen. Hoe weet je nu precies welke zorgverzekering het beste bij jou past? Moet je een aparte zorgverzekering voor je kind afsluiten of niet? Betaal je altijd je eigen risico? Wij hebben hier in dit artikel de grootste fabels voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt alles omtrent zorgverzekeringen voor jou wat duidelijker.

Overstappen is ingewikkeld

De eerste fabel is dat overstappen ingewikkeld is. Dit is helemaal niet het geval. Er zijn sites zoals Vergelijkdezorgverzekeringen.nl waar je eenvoudig verschillende zorgverzekeringen kunt vergelijken en kunt kijken welke het beste bij jou past. Heb je de beste zorgverzekering voor jou gevonden? Dan hoef je deze alleen nog maar aan te vragen. Je huidige zorgverzekering wordt dan voor je opgezegd. Je ziet dus dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn. 

Als ik niets aanpas, verandert er ook niks aan mijn zorgverzekering in het volgende jaar

Veel mensen denken dat er niets verandert aan hun zorgverzekering, wanneer ze zelf niks veranderen. Pas op, want dit is niet waar. Doe je niets en houd je dus ‘dezelfde’ zorgverzekering als een jaar daarvoor? Dan blijft het pakket wel hetzelfde, maar de dekking misschien niet. Die kan namelijk elk jaar veranderen. Dit kan zowel bij de aanvullende als de basisverzekering het geval zijn. Voorbeelden hiervan zijn lagere vergoedingen vanuit de tandartsverzekering of minder vergoeding voor fysiotherapie. Wanneer er dus zo’n verandering plaats gaat vinden, is het verstandig om je het jaar erop aanvullend te verzekeren. Het is daarom belangrijk dat je altijd even checkt of je zorgverzekering nog bij je past. 

Alle basisverzekeringen zijn hetzelfde

Het klinkt logisch dat alle basisverzekeringen hetzelfde zijn, maar dit klopt niet helemaal. Wat er vergoed wordt vanuit de basisverzekering staat vast, maar het kan wel per basisverzekering verschillen in welk ziekenhuis je terecht komt en waar je een vergoeding krijgt. Dit wordt bepaald door de keuzevrijheid van de verzekering. 

Samen met je partner op één polis is het beste

Het is niet altijd het beste om samen met je partner op één polis te zitten. Het kan zijn dat je partner niet dezelfde wensen heeft als jij. Dan kun je beter allebei een eigen zorgverzekering afsluiten. Het is sowieso de moeite waard om te controleren wat voordeliger is in jullie geval. Dit kan samen verzekeren zijn of allebei individueel een zorgverzekering kiezen. 

Share.

About Author

Leave A Reply