donderdag, juli 18

Is een elektrische fiets iets voor jou?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hij is niet meer weg te denken uit het tijdsbeeld van nu: de e-bike. Hij is er in vele soorten en maten en niet alleen voor ouderen. Ook steeds meer jongeren kiezen voor dit handige vervoermiddel. Je ziet nu ook de elektrische bakfiets veel: heel handig voor je kindjes, die comfortabel in de bak van de fiets kunnen zitten. Je hebt e-bikes met een instap in verschillende hoogtes, e-bikes met voorwiel- achterwiel- of middenmotor en e-bikes met diverse versnellingen. Wanneer je voor het eerst een e-bike wilt aanschaffen wil je je natuurlijk eerst goed oriënteren. Online kun je veel modellen vinden. Ook kun je veel klanten reviews lezen, bijvoorbeeld op Amslod fietsen ervaringen. Of voor de dames: kijk eens op Amslod damesfietsen ervaringen.

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Misschien denk je, leuk zo’n e-bike, maar waarom zou ik er één aanschaffen? Een e-bike heeft vele voordelen. Allereerst kun je er lekker snel mee, sneller dan met een normale fiets. Dankzij de trapondersteuning trap je dus wel mee maar geeft de motor je wat extra snelheid. Superhandig dus. Je hebt dan geen benzine of CO2-uitstoot hetgeen je wel met een scooter of auto hebt, dus het is ook beter voor het milieu. Een gewone fiets is natuurlijk nog altijd beter voor het milieu, omdat je met een elektrische fiets wel stroom nodig hebt. Echter is die CO2-uitstoot veel minder dan bij een auto. Ook bij het produceren van de accu komen bepaalde schadelijke stoffen in de atmosfeer. Het is een afweging die je zelf maakt. Indien je kiest voor een e bike kopen kun je bij veel aanbieders ook eerst een testrit maken voor je besluit tot aankoop.

Waarom een e-bike?

Er kleven dus kleine nadelen aan, maar wellicht zijn de voordelen voor jou veel groter. Want wat kan een reden zijn dat je voor een e-bike kiest? Misschien heb je een lichamelijke beperking waardoor je niet zoveel kilometers kunt fietsen. Dan is de trapondersteuning die een e-bike jou geeft onmisbaar. Het kan ook zijn dat je dagelijks van huis naar je werk moet, en misschien heb je geen auto. Ook dan kan een e-bike uitkomst bieden. Het is tevens handig voordat je er eentje aanschaft om voor jezelf goed te bedenken waar je heb voor wilt gebruiken. Ga je vooral op vlak terrein fietsen of juist op heuvelachtig terrein. Voor lange afstanden of korte stukken. Ook dien je te letten op de actieradius: wat is het maximaal aantal kilometer dat je met de accu kunt fietsen? Voordat je een e bike kopen gaat, moet je je dus goed oriënteren.

Wat betaal je voor een e-bike?

Het hangt natuurlijk van de kwaliteit van de e-bike af wat je ervoor betaalt. Tussen de 800 en 2000 euro heb je al een redelijk goede e-bike. En, een tip is, stal je dure e-bike veilig. Want als hij gestolen wordt, ben je niet blij. Je kunt er trouwens een GPS-systeem op laten zetten zodat je de fiets weer kunt traceren. Maar beter dit voor zijn door hem goed op te bergen. Indien je nog twijfelt over een e bike kopen kijk dan vooral eens op Amslod fietsen ervaringen en op Amslod damesfietsen ervaringen.

 

Share.

About Author

Leave A Reply