Wat kost kinderopvang precies? Lees het hier

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wil je of moet je weer aan het werk na het krijgen van een kindje? Dan kan kinderopvang een goede oplossing zijn! Kinderopvang staat bekend als erg duur, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. De kosten bestaan uit allerlei verschillende onderdelen. Daarnaast kun je in veel gevallen ook kinderopvangtoeslag krijgen. Maar wat kost kinderopvang? Hieronder vertellen we er meer over! 

Kinderopvang in Nederland

De kosten van een kinderopvang verschillen erg per opvang. Het is dus goed om verschillende kinderdagverblijven met elkaar te vergelijken. Gemiddeld liggen de kosten voor kinderopvang tussen de 6 en 9 euro per uur. Je kunt dit dus als een soort maatstaaf gebruiken. De tarieven hangen vaak ook af van hoeveel uur je kind per week naar de opvang gaat en of deze ook in de vakanties opvang nodig heeft. 

Wat zit er bij deze kosten inbegrepen? 

Het is niet alleen van belang om de tarieven met elkaar te vergelijken, maar ook wat je voor dit tarief krijgt. Zo zijn er kinderdagverblijven waar je jouw kindje geen eten meer hoeft mee te geven. Ook zitten bij veel kinderopvangen luiers bij de prijs inbegrepen. Wat er precies inbegrepen is, kan nogal verschillen per kinderopvang. Bekijk dus niet alleen de tarieven, maar ook wat je verder voor die prijs krijgt! 

Kinderopvangtoeslag

In veel gevallen heb je recht op kinderopvangtoeslag. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. Hoeveel je precies krijgt hang af van je inkomen maar ook van het aantal kinderen die opvang nodig heeft. Je kunt eenvoudig online een proefberekening maken, om te weten hoeveel je ongeveer vergoed krijgt. De belastingdienst vergoed een bepaald maximum uurtarief, voor alles hierboven ontvang je geen vergoeding. Houd hier dus ook rekening mee als je tarieven van een opvang bekijkt. 

Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet de opvang van je kind plaatsvinden bij een geregistreerd kinderdagverblijf. Je kunt de verblijven terugvinden in een landelijk register. Daarnaast is de toeslag dus afhankelijk van je inkomen en het aantal uur dat je werkt. 

De kosten voor kinderopvang verschillen dus erg per situatie. Je hebt steeds meer online rekentools waarmee je eenvoudig de kosten kunt berekenen. 

Bron: Flintstones Kinderopvang

Share.

About Author

Leave A Reply