Keelpijn verkoudheid

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de herfstperiode beginnen we al massaal te snotteren. We gaan met verkoudheid naar het werk en slikken medicijnen tegen de keelpijn. Voordat het echt winter is zijn de meeste Nederlanders al verkouden geweest. Voor veel mensen ligt het probleem bij de weerstand. Een lage weerstand zorgt er namelijk voor dat je sneller verkouden wordt en last krijgt van je keel. Natuurlijk erg vervelend en daarom belangrijk om voor de eerste symptomen al te werken aan een betere weerstand. 

Onderneem meer buiten

Om een goede weerstand op te bouwen is het belangrijk dat je regelmatig naar buiten gaat. Frisse (koude) lucht helpt bij het verbeteren van je weerstand. Als je een kantoorbaan hebt is het niet zo gek om bijvoorbeeld in je pauze een rondje te gaan lopen in plaats van je broodje te nuttigen achter je computer. 

Gember, citroen & honing

Naast frisse lucht kunnen sommige ingrediënten ook bijdragen aan een gezonder leven of het verhelpen van je keelpijn. Gember, citroen en honing zijn ingrediënten die prima helpen bij verkoudheid en keelpijn. Doe ze samen in een kopje, voeg heet water toe en je hebt een lekkere verkoudheidsthee.

Uitzieken of medicijnen

Als je het goed te pakken hebt is het verstandig om naar de dokter te gaan en je medicijnen voor te laten schrijven. Mocht het allemaal wel meevallen dan kun je het beste gewoon in bed blijven en niks doen. Ook geen medicijnen slikken. Gewoon uitzieken. Een beetje hetzelfde als bij een steenpuist. Afblijven, niks doen en wachten tot het weer voorbij is. Zo krijgt je lichaam ook de kans om zelf weer te herstellen. 

Verschil griep en verkoudheid

De symptomen tussen griep en een verkoudheid zijn goed te herkennen. Een belangrijk symptoom is koorts. Koorts heb je namelijk niet als je verkouden bent. Wanneer je je echt beroerd voelt is het goed om je regelmatig te temperaturen. Bij aanhoudende koorts is het verstandig om je huisarts te bellen.

Share.

About Author

Leave A Reply