Wat kost theorie examen auto?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op steeds jongere leeftijd kun je tegenwoordig je autorijbewijs halen. Gemiddeld ben je ongeveer €2400 kwijt als je je rijbewijs wil halen voor de auto (zo blijkt uit cijfers van 2019). Een autorijles kost je rond de €42 per uur, maar de prijzen van de lessen kunnen per rijschool verschillend zijn. Soms rijd je ook echt een uur, soms maar 50 minuten, maar anderhalf uur lessen behoort ook tot de mogelijkheden bij diverse rijscholen. Maar er is meer nodig voordat je je rijbewijs kunt halen. Je hebt namelijk ook een certificaat nodig van je theorie examen en ook daar zijn weer kosten aan verbonden.

 

Prijs auto theorie examen

Bij het CBR kost het auto theorie examen €34,50 (in 2020). De prijs kan soms wat hoger uitvallen als je het examen per post aan hebt gevraagd (dan moet je rekenen op extra verzendkosten) of als de rijschool het examen voor jou aan heeft gevraagd (dit kan ook extra kosten met zich meebrengen). Als je extra tijd nodig hebt voor je examen, dan kost dat €45,50 (2020), dit is een toeslag van €11. Als je gaat zoeken op theorie examen auto, dan zie je welke opties je hebt. Niet iedereen slaagt de eerste keer bij het maken van het examen, dan kun je opnieuw een examen aanvragen en heb jij nog een kans (je maakt dan wel weer opnieuw de kosten).

 

Goed leren kan geld besparen

Bij ieder examen geldt, zorg dat je alle stof goed kent en begrijpt. Ook bij het theorie examen van de auto, want hierdoor is de kans groter dat je slaagt. De meeste leerlingen willen op korte termijn hun rijbewijs halen en dat kan alleen als je in het bezit bent van een certificaat van de auto theorie. Je kunt dus alvast beginnen met leren, verspreid het. Ook tijdens het lessen leer je veel, en pas je de stof die je hebt gelezen toe. Daarom is het goed dat je op tijd begint met het oefenen van de auto theorie, want online kun je ook al examens maken en kennismaken met de vraagstelling. Zo kom je er al snel achter welke stof je al beheerst en welke nog wat aandacht nodig heeft. 

Share.

About Author

Leave A Reply