Lenzen of een bril? Kies waar jij je goed bij voelt!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb jij weleens het gevoel dat je minder scherp kunt zien? Bijvoorbeeld tijdens het autorijden of wanneer je televisie kijkt? Heb je vaak hoofdpijn of vermoeide ogen? Het kan zijn dat jouw zicht niet meer optimaal is. Meestal gaat de achteruitgang van het zicht heel geleidelijk omdat je ogen in de eerste plaats harder gaan werken om het zicht te corrigeren. Je kunt dan last krijgen van hoofdpijn of vermoeide ogen. Als jij denkt dat jouw zicht niet meer optimaal is doe je er verstandig aan een oogmeting te laten doen door een erkend opticien. Wanneer je naar de opticien gaat voor een oogmeting en hieruit blijkt dat jouw ogen een hulpmiddel nodig hebben om weer scherp te kunnen zien kun je de keuze maken tussen een bril of contactlenzen.

Wanneer kies ik voor een bril en wanneer kies ik voor lenzen?


De keuze hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren en eigenschappen. Een bril is een goede keuze wanneer je maar af en toe last hebt van verminderd zicht. Sommige mensen hebben alleen last van verminderd zicht tijdens het autorijden of lezen. Een bril is dan makkelijk op en af te zetten wanneer jij denkt dat je hem nodig hebt.

Wanneer je altijd last hebt van verminderd zicht kunnen lenzen juist weer prettiger zijn omdat je met lenzen vaak scherper kunt zien dan met een bril. Dit komt omdat lenzen het gezichtsveld breder maken, want lenzen draaien met jouw oog mee. Je hebt dus altijd volledig zicht. Vooral wanneer je veel beweegt kan dit een uitkomst zijn. Lenzen zijn ideaal tijdens het sporten. Sommige mensen voelen zich niet op hun gemak wanneer ze een bril moeten dragen. Wanneer dat het geval is kun je kiezen voor lenzen. Het dragen van lenzen vraagt wel wat meer voorbereiding. Lenzen moeten goed worden schoongemaakt en het in en uit doen van lenzen is een vaardigheid die je even onder de knie moet krijgen.

Een bril maakt jouw outfit compleet


Een bril is naast een praktisch hulpmiddel ook echt een fashion statement geworden.
Logisch, want er is enorm veel keuze uit hippe monturen in allerlei kleuren en stijlen. De meeste brildragers houden het vaak ook niet bij één bril maar wisselen meerdere brillen af zodat ze mooi aansluiten bij hun outfit. Een bril kan je look helemaal af maken daarom dragen steeds meer mensen die eigenlijk geen bril nodig hebben, ook een bril maar dan zonder corrigerend glas.


Brillen zijn op de lange termijn ook goedkoper dan lezen. Lenzen moeten regelmatig vervangen worden een bril gaat in principe langer mee wanneer de sterkte niet aangepast hoeft te worden.

Het beste van twee werelden


Als je nog steeds twijfelt tussen een bril of lenzen is het aan te raden om voor een combinatie van beide te gaan. Dit kan heel gemakkelijk door te kiezen voor daglenzen. Daglenzen draag je één dag en gooi je aan het einde van de dag weg. Je kunt dan de voordelen van het dragen van lenzen ervaren wanneer je bijvoorbeeld gaat sporten maar als je even geen zin hebt om lenzen in te doen omdat je bijvoorbeeld een luie zondag hebt, zet je gemakkelijk een bril op.

Wanneer je kiest voor lenzen is het meestal toch wel aan te raden om naast je lenzen een reserve bril te hebben voor geval van nood. Bijvoorbeeld wanneer je een lens kwijt bent geraakt. Dit kan met name wanneer je maandlenzen draagt heel vervelend zijn.

Ga voor de keuze die voor jou het prettigst voelt.


Er is geen goede of foute keuze wanneer je kiest voor lenzen of een bril. Goed zicht is belangrijk en je ogen zijn kwetsbaar. Vraag daarom altijd deskundig advies bij een erkend opticien. Bedenk vooraf goed wat jouw wensen zijn en kijk welke oplossing het beste bij jouw situatie past.

De keuze tussen lenzen en een bril is namelijk heel persoonlijk en hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. De opticien kan jou het beste adviseren. Soms is het mogelijk om lenzen uit te proberen voor een bepaalde periode. Twijfel niet langer en vraag naar de voorwaarden bij jouw opticien.

Wat je keuze ook is, het is belangrijk dat jij je er goed bij voelt.

Share.

About Author

Leave A Reply