woensdag, september 20

Maak openbare tuinen en parken toegankelijker

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tegenwoordig worden de belangen van mensen met beperkingen steeds meer vertegenwoordigd. Dit is natuurlijk erg belangrijk, omdat ook mensen met een beperking volop mogen genieten van al het moois dat de gemeente te bieden heeft. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de prachtige flora in de gemeente, is het belangrijk dat openbare tuinen en parken ook daadwerkelijk toegankelijk zijn voor mensen met een valide. Dat begint bij het leggen van mooie, natuurlijke en goed begaanbare paden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe Nobre Cál halfverharding kan bijdragen aan de toegankelijkheid van openbare tuinen en parken.

Wat zijn Nobre Cál halfverhardingspaden?

Halfverharding is de middenweg tussen zachte paden van zand en harde paden van steen of asfalt. De halfverharding laat water goed door, zodat de grond genoeg water heeft en er minder plasvorming op de paden ontstaat. Dankzij de hoge hardheid van het materiaal, is het mogelijk om er met een auto overheen te rijden. Dit is natuurlijk niet gewenst in een gemeentetuin, maar dat betekent wel dat het rolstoeltoegankelijk is. Daarnaast koelen de paden, in tegenstelling tot asfalt, snel af. Zo is de tuin of het park ook toegankelijker voor viervoeters. Meer informatie over de halfverharding van Nobre Cál en de toepassingen daarvan, is te lezen op de website.

Waarom toegankelijkheid van parken en tuinen belangrijk is

Uit onderzoeken komt steeds meer naar voren dat de mentale gezondheid van mensen met een fysieke beperking flink achteruit gaat. Het helpt dan niet mee wanneer ze in hun huis opgesloten zitten, omdat de openbare ruimtes niet toegankelijk zijn. Het is ondertussen ook duidelijk dat buiten zijn in de natuur bijdraagt aan de mentale gezondheid van de mens. Om de druk op de zorg te verminderen, is het dus goed om te investeren in toegankelijkheid. Hierdoor voelen mensen met een beperking zich welkom en weten ze dat er ook aan hen gedacht wordt. Zo kunnen ook mensen in een rolstoel, met een rollator, een speciale fiets of krukken lekker genieten van heerlijk weer en prachtige natuur.

De voordelen van Nobre Cál halfverharding in een tuin of park

  • Onderhoudsarm
  • Hoe meer erop gelopen wordt, hoe steviger het wordt
  • CO2 neutraal geleverd
  • Toegankelijk voor rolstoelen en rollators
  • Natuurlijke uitstraling

Een toegankelijk pad hoeft niet uit de toon te vallen

Nobre Cál halfverharding heeft een erg natuurlijke uitstraling. Dit komt door het materiaal dat afkomstig is uit natuurlijk kalkgesteente. Het is fijnkorrelig breekmateriaal dat zonder toevoegingen professioneel wordt aangelegd. Dankzij de verschillende kleuren in het assortiment, is het mogelijk om een uniek of rustgevend karakter mee te geven aan het pad in het openbare park. De paden zien er extra natuurlijk uit, omdat ze in allerlei bochten geplaatst kunnen worden. Hierdoor kan de natuurlijke flow in het park worden doorgezet met een mooi en toegankelijk pad.

Hoe wordt Nobre Cál toegepast in openbare ruimtes?

Nobre Cál halfverharding kan worden geleverd en geplaatst door de experts. Zij weten precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat het pad er strak, sterk en toegankelijk bij ligt. Dit is belangrijk om het maximale te halen uit de voordelen van het materiaal. Als de paden niet goed worden aangelegd, is er meer kans op flinke plasvorming en verzakkingen.

 

Om het pad mooi aan te leggen, is een goed plan essentieel. Wanneer duidelijk is hoe het pad precies moet komen te liggen, met bochten en al, kan het pad worden vrijgemaakt. Het materiaal kan worden gelegd wanneer de ondergrond vlak gemaakt is. Vervolgens wordt het pad aangedrukt met machines, zodat alles goed inklinkt. En zo ligt er in no-time een natuurlijk en toegankelijk pad in de gemeentetuin of het openbare park.

 

Investeer dus in een mooi, natuurlijk en toegankelijk pad in openbare tuinen en parken. Zo kan iedereen genieten van de prachtige natuur binnen hun gemeente. Het is een aanwinst voor de bewoners, maar ook zeker voor de stad of het dorp waar de toegankelijke openbare ruimte is.

Share.

About Author

Leave A Reply