donderdag, september 21

Peaky Blinders, meer dan een serie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Netflix staat bekend om een groot aantal bekende en populaire series. Een van de meest iconische series die het bedrijf heeft voortgebracht, is ongetwijfeld Peaky Blinders. Deze serie vertelt  de avonturen van de Peaky Blinders bende en hun meedogenloze leider Thomas “Tommy” Shelby. De serie speelt zich af gedurende de jaren ‘20 en ‘30 van de twintigste eeuw in het Engelse Birmingham. Juist deze setting heeft zijn sporen achtergelaten in onze samenleving. De iconische kleding- en haarstijlen uit de ‘roaring twenties’ zijn anno 2023 populairder dan ooit en je ziet deze dan ook overal terug. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de Peaky Blinders en de onmiskenbare stijl van de mannen en vrouwen van Tommy Shelby.

Misdaad doe je in stijl

Iedereen die ook maar een beetje bekend is met de serie Peaky Blinders, weet dat Tommy Shelby en zijn kameraden allemaal strak gekleed gaan in nette driedelige pakken, volledig afgemaakt met de juiste accessoires. Deze beruchte bende is qua aankleding zeker niet je standaard straatbende. Hun voorkomen doet eerder vermoeden dat je te maken hebt met zakenmannen, dan met gevaarlijke criminelen. De nette stijl die de mannen en vrouwen van the Peaky Blinders hanteren, is kenmerkend voor de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Ieder mannelijk lid draagt vrijwel standaard een maatpak bestaande uit een pantalon, gilet en een colbert. Deze tijdloze stijl is mede dankzij de populariteit van de serie ook in onze moderne mode steeds meer terug te vinden. Verschillende kledingmerken en winkels, zoals www.shelbybrothers.com spelen hierop in door uitsluitend deze kledingstijl aan te bieden. Hier vind je bijvoorbeeld driedelige maatpakken en accessoires van hoogwaardige kwaliteit volledig in stijl van the Peaky Blinders.Niet alleen fans van de serie hebben deze stijl overgenomen, ook voor bruiloften, themafeesten en andere chique gelegenheden zie je steeds meer de herkenbare Peaky Blinders stijl terug.

Strakke kapsels met een scherpe rand

Wanneer je op zoek bent naar de echte Peaky Blinders stijl, is een net driedelig pak pas het begin. Als je de look helemaal compleet wilt maken, mag een strak kapsel niet ontbreken. Ook in de haarstijlen zie je de invloeden van de jaren 20’ en 30’van de twintigste eeuw terug. De mannen van the Peaky Blinders hebben allemaal een vergelijkbaar kapsel, waarbij de zij- en achterkant van het hoofd zeer kort tot vrijwel kaal geschoren zijn. Het haar bovenop wordt vervolgens iets langer gedragen en vaak strak gestyled. Met name Arthus, de oudere broer van Thomas Shelby, is goed te herkennen aan deze haarstijl. De invloed van de serie is goed terug te zien in de haartrends van de afgelopen jaren. Opgeschoren kapsels zijn weer helemaal in tegenwoordig. Deze trend gaat gepaard met een toename van het aantal klassieke barbiers in dorpen en steden in Nederland. Bij deze zaken kun je als man of vrouw zijnde terecht voor een typisch jaren ‘20 kapsel. Kans is groot dat je hier ook meer trouwe fans van de serie vindt. Wil de look echt compleet maken? Haal dan een flatcap in huis. Beter kun je wel de scheermesjes aan de randen achterwege laten. Peaky Blinders blijft natuurlijk maar een televisieserie!

De toekomst van the Peaky Blinders

Vorig jaar verscheen op Netflix het vijfde en laatste seizoen van de hitserie, waardoor er vooralsnog een einde kwam aan de avonturen van Tommy Shelby en de bende uit Birmingham. Trouwe fans die het laatste seizoen al gezien hebben, weten echter dat de serie ‘eindigde’ met een open einde. Netflix heeft al geruime tijd voordat het laatste seizoen uitkwam laten weten dat er een film in productie is. Waar de film precies over gaat en wanneer deze uitkomt is op dit moment van schrijven nog een groot raadsel. Het enige wat we zeker weten is dat zolang als Tommy Shelby op wraak zint, er niemand veilig is. Zeker zijn vijanden niet. Kun jij niet wachten tot het vervolg op de serie uitkomt en wil je dagelijks genieten van de echte Peaky Blinders stijl? Shop dan je complete outfit met toebehoren bij Shelby Brothers. Zij hebben als wat je nodig hebt om je een echte Peaky Blinder te wanen.

Share.

About Author

Leave A Reply