donderdag, juli 18

Met een nieuwe hobby vallen alle puzzelstukjes op hun plek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

En iets om handen hebben is wel zo fijn wanneer je gedwongen thuis zit. Naar de kroeg gaan of een concert bezoeken? Die tijd komt wel weer.

Tot het verlossende moment daar is, wil je natuurlijk niet de hele dag op je krent gaan zitten, hangend op de bank met een afstandsbediening in je ene hand en een blik bier of kop koffie in de andere. Nee, dat is zo geestdodend, dan moet je gewoonweg actief op zoek gaan naar iets stimulerends. En dat is gelukkig helemaal niet zo moeilijk.

Natuurlijk moet jij jezelf afvragen wat voor iets nou echt bij je past. En hé, wellicht heb je letterlijk en figuurlijk een oude hobby laten verstoffen en ben je nu in de gelegenheid om daar een nieuw vervolg aan te geven! Doe dat dan ook gewoon. En anders kun je een cursus gaan volgen, je een vaardigheid aanleren die je kunt benutten in je vrije tijd of waar je in je professionele leven echt nog wat aan gaat hebben.

Hoe het ook zij, we hebben enkele leuke mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Want zo zijn we nou ook wel weer.

Een schone aan de haak slaan

Misschien ben je gewoon wel toe aan een nieuwe relatie. Maar dat bedoelden we eigenlijk niet. In plaats daarvan refereerden we aan vissen. Weet je wel, haak, snoer, hengel? En aas? Nou, dat dus. Daag jezelf uit door op een plek te gaan vissen waar veel karpers zijn. Maar daar heb je wel apart materiaal voor nodig. Onder andere een standaard voor je hengel, want die mag niet bewegen. En een beetmelder, want dan weet je direct of er eentje is komen knagen. Verder zijn deze beesten behoorlijk selectief wanneer het op lokaas aankomt. Je gaat dus tijgernoten nodig hebben, oftewel boilies. En een heel, héél groot schepnet. Plus veel geduld.

Muziek, maestro!

Altijd al muzikale ambities gehad of hier te lang niks mee gedaan? Kan gebeuren! Maar mocht je nou vrije tijd te over hebben, dan kun je daar weer eens aan gaan beginnen of er werkelijk mee starten. Alle eerste stapjes zijn moeilijk, maar uiteindelijk is deze hobby zeer de moeite waard en maak je heel wat creativiteit in jezelf los.

Je gevoelens uiten op een leeg canvas

Het materiaal kan ook een vel papier zijn, of klei of… kies maar! Sla aan het creëren. Of het nu een verhaal wordt, een illustratie, een beeldhouwwerk, dat laten we helemaal lekker aan jou over. Zolang je maar leert om iets te maken waar je hartstikke trots op gaat zijn. Ook hier is falen aanvankelijk helemaal niet erg. En het gaat vooral om bezig zijn, niet de beste worden. Edoch… daag jezelf uit!

Share.

About Author

Leave A Reply