Steeds meer mensen kiezen voor het laseren van hun ogen. Op deze manier hebben ze nooit meer een bril of lenzen nodig. Op de lange termijn scheelt het zelfs behoorlijk in de kosten. Wat kost ogen laseren? Wil jij antwoord op deze vraag? Lees snel verder.
All-in tarief ogen laseren
Er zijn diverse soorten behandelingen waaruit je kunt kiezen. Dit bepaal je samen met de deskundige. Het is natuurlijk afhankelijk van je ogen en de sterkte en de mogelijkheden die bij jouw passen. Het wordt opgesteld in een persoonlijk behandelplan. Vaak betaal je eerst voor een intakegesprek en daarna betaal je per gelaserd oog. Ook de kosten voor de nacontrole wordt vaak nog in rekening gebracht. Het lijkt duur, maar op den duur bespaar je er veel mee. Toch, schrikken de kosten vaak veel mensen af. Om niet voor verrassingen- en extra kosten te komen te staan kun je kiezen voor een all-in tarief. Dit is een pakket waarbij alles zit inbegrepen. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en je krijgt geen extra kosten. In een all-in pakket zit vaak:
- Een technisch én medisch vooronderzoek;
- Een persoonlijk behandelplan;
- Een ooglaser behandeling;
- 7 controles in het eerste jaar, de 1e na een uur;
- Levenslange garantie op gratis herbehandeling;
- Evt. extra opties zoals Wavefront;
- 24-uurs bereikbaarheidsdienst.
Vergoeding ooglaseren
Het laten laseren van je ogen kan duur zijn. Een vergoeding vanuit je zorgverzekering kan daarom een uitkomst bieden. Echter, worden de kosten voor het laseren niet vergoed vanuit je basispakket. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kan het best zo zijn dat de kosten voor het laseren van je ogen worden vergoed. Check dit vooraf bij je zorgverzekeraar en kijk ook of de ooglaserkliniek waar je voor kiest een contract heeft met de zorgverzekeraar. Het is niet zeker of alles wordt vergoed, maar het kan altijd in de kosten schelen. Vraag het daarom zeker na.