donderdag, juli 18

Opzetzwembaden de huidige trend voor zwembaden

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je kent het nog vast wel van vroeger toen je een kleine dreumes was, lekker plonsen in het kleine opblaas kinderbadje en springen door de spuitende tuinslang en lekker nat worden. Maar nu je ouder bent en zelf aan de kinderen zit, is die herinnering weer tot leven te brengen met een zwembad voor jou en je kinderen. De trends en tuin zwembaden zijn echter wel veranderd, dus waarom zijn opzetzwembaden nu de trend in plaats van de opblaaszwembaden? Bij Zwembadgigant leggen we je uit waarom een opzetzwembad het meest gekozen wordt.

 

Meer zwemkwaliteit

 

Een opblaasbad voor de kinderen geeft niet echt het zwemplezier dat je zelf wilt ervaren en daarentegen ben je zelf ook te groot voor zo’n badje. Een opzetzwembad geeft je juist meer zwemkwaliteit dan een opblaasbad. Dit zijn de voordelen van een opzetzwembad:

 

Steviger

Opzetzwembaden zijn steviger dan opblaaszwembaden opdat ze ondersteund worden door een frame. Dit frame is rondom het zwembad gesteld dat het opzetzwembad draagt en daarmee de wanden stevig maakt.

 

Groter

Door de stevigheid kunnen opzetzwembaden groter gemaakt worden met een diameter van enkele meters. Hiermee krijg je veel meer het zwembad effect dan bij een opblaaszwembad. Je kunt dus echt zwemmen en baantje trekken.

 

Dieper

Door de stevigheid zijn de opzetzwembaden ook hoger te maken dan opblaaszwembaden. Hiermee krijg je dus ook het echte zwembad effect omdat je nu ook daadwerkelijk onder water kan zwemmen. Nu kun je dus echt gaan plonsen en een bommetje maken!

 

Permanenter neer te zetten

Opzetzwembaden zijn veel permanenter op te zetten dan opblaaszwembaden. En dat wil je eigenlijk ook wel want een opzetzwembad opzetten kost iets meer tijd dan een zwembad opblazen. Maar dan staat er ook echt iets. Plus je kunt er veel langer gebruik van maken omdat bij een opblaaszwembad de rek er op den duur uit gaan waardoor je die opnieuw leven in moet blazen.

Opbergen

Het opbergen van een opzetzwembad gaat net zo gemakkelijk als een opblaaszwembad, alleen in dit geval demonteer je het zwembad in plaats van leeg laten lopen. Je bergt het daarna compact op in de schuur of garage.

Goed geprijsd

Omdat opzetzwembaden zo trendy zijn hebben ze ook een trendy prijs. Alhoewel een opblaaszwembad altijd wel goedkoper zal zijn, toch is de prijs van een opzetzwembad goed te doen. De goedkoopste varianten vind je al vanaf 3 meter doorsnee vanaf 150 euro. Ter vergelijking is een opblaaszwembad van dezelfde grootte beschikbaar vanaf 80 euro.

Onderhoud

het onderhoud van een opzetzwembad is net zo intensief als bij een opblaaszwembad van gelijke grootte. Beide typen zwembaden kunnen onderhouden worden door een afdekzeil op het zwembad te plaatsen en het water kun je zuiveren met een zwembadpomp voor het grote vuil en een chloorbehandeling voor de chemische vervuiling van het water.

Het enige echte verschil is dat je voor een opzetzwembad een zwembadtrap nodig hebt. Waar veel opblaaszwembaden een lage wand hebben (ondanks de grootte) is het bij opzetzwembaden lastiger om over de rand heen te stappen omdat de wanden vaak hoger zijn.

 

Share.

About Author

Leave A Reply