donderdag, juli 18

Veilig klussen doe je zo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je gaat verbouwen kan dat best een werk zijn. Zeker als je nog niet zo’n ervaren klusser bent, zijn er een hoop dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven wij je daarom een aantal tips over klussen en hoe je dat op een veilige manier doet. Zo weet je zeker dat je straks eindigt met een mooi resultaat, waar je zelf ook nog van kunt genieten.

Draag praktische kleding

Het dragen van de juiste kleding als je gaat klussen is erg belangrijk. Draag geen kleding die erg los rond je lichaam hangt, of veel losse slierten of touwtjes heeft, want dat blijft makkelijk ergens in hangen. Je mag natuurlijk best een t-shirt dragen, maar probeer zo veel mogelijk van je lichaam te beschermen. Draag dus een lange broek een een shirt dat tot je broekrand komt. Zo voorkom je dat vonken, vuil of andere dingen op je huid belanden.

Handschoenen, een bril en schoenen met een stalen neus zijn een must

Als je echt aan de slag gaat met bijvoorbeeld een zaag, of een lasapparaat, kun je wel een bril en handschoenen gebruiken. Als je gaat klussen zijn schoenen met een stalen neus ook eigenlijk echt een must. Heb je die niet? Ga ze dan halen of draag gewoon stevige schoenen (doe dat alleen als je lichte klusjes gaat doen, zoals verven!). Zo voorkom je ook dat je je tenen afzaagt als je een zaag van bijvoorbeeld Spapens Verhuur laat vallen.

Ruim goed op

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar opruimen is misschien wel het belangrijkste op het gebied van veiligheid als je gaat klussen. Je voorkomt zo dat je per ongeluk op een spijker gaat staan, of ergens over valt. Door simpelweg je werkvloer netjes en opgeruimd te houden, kun je wat simpele ongelukken voorkomen.

Zet de ramen open

Ga je aan de slag met verf of andere chemische stoffen? Dan is het belangrijk dat je de ramen open zet. Al die stoffen blijven namelijk ook in de lucht hangen en deze adem je in. Als je de ramen niet open zet, kunnen de stoffen niet weg en hopen ze zich steeds meer op, waardoor je ziek kunt worden of zelfs flauw kunt vallen. Een goede ventilatie zorgt voor voldoende frisse lucht.

Wees voorzichtig met elektriciteit

Ook elektriciteit is iets waar het snel fout mee kan gaan. Laat een aansluiting, wanneer je met de elektriciteit bezig bent, niet zomaar open en bloot liggen terwijl je even weg bent. Sluit de elektriciteit ook altijd goed af als je echt met kabels aan de slag gaat, zo zorg je ervoor dat je niet geëlektrocuteerd wordt.

Share.

About Author

Leave A Reply