donderdag, september 21

Redenen om een waterontharder te kopen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je hoort misschien van veel mensen in jouw omgeving dat ze een waterontharder hebben. Waterontharders zijn al een hele tijd in opkomst en zijn nu ook echt best populair. Wil jij ook een waterontharder kopen bij Vakman André, maar weet je nog niet zo goed wat de voordelen zijn? Lees dan even verder om erachter te komen wat redenen zijn om een waterontharder te kopen. Veel leesplezier!

Je hoeft minder schoonmaakmiddelen te gebruiken

Wanneer je hard water gebruikt, heb je veel meer zeep en andere schoonmaakmiddelen nodig om de kalk te verwijderen en om het sopje überhaupt aan te maken. Sterker: bij een waterhardheid van 10 dH heeft u bijna twee keer zoveel wasmiddel nodig als bij 0 dH (waterhardheid met een waterontkalker). Dit is niet niks en het is dus zeker de moeite waard om een waterontharder aan te schaffen zodat je zacht water krijgt. 

Glanzende drinkglazen

Wanneer je een vaatwasser hebt, zal je dit probleem erg goed herkennen. De vaatwasser heeft een programma van een paar uur gedraaid, maar toch is de vaat die erin zat niet schoon. Hoe kan dan nou? Je raadt het misschien al, maar dit komt ook door het gebruik van hard water. Omdat hard water een lager vlek verwijderd vermogen heeft dan zacht water, moet de vaatwasser op een hogere temperatuur draaien en is er meer zeep nodig. Dit zorgt ervoor dat je glazen en ander servies sneller wordt aangetast en dat het er niet mooi uitziet. Een belangrijke reden dus om voor een waterontharder te kiezen als jij het belangrijk vindt dat jouw glazen en overige vaat goed schoon worden. 

Je doet een stuk langer met apparaten

Veel apparaten die jij in huis hebt, kunnen niet heel goed tegen hard water. Denk aan apparaten als een strijkijzer, waterkoker of een koffiezetapparaat. Kalk kan zich bij het gebruik van hard water gaan ophopen in het apparaat. Dit wil je niet hebben omdat een apparaat er dan na verloop van tijd gewoon mee stopt en dat is zonde. 

Share.

About Author

Leave A Reply