donderdag, juli 18

Stucen over behang

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stucen kan je op de meeste ondergronden. Zo kun je dus ook stucen over behang. Elke ondergrond (gipsplaten, OSB platen, geverfde steens muren en meer) heeft wel een andere voorbehandeling nodig. Het is ook belangrijk om te weten waar het stucwerk moet komen zoals in douche, kamer, keuken of andere ruimtes. Dit is om te bepalen welke behandeling en stucwerk nodig is voor de desbetreffende ruimte. 

Wat is stucen

Een stuc mengsel kan zijn leem, cement, kalk en water. Er is een langere droogtijd nodig door het water in het mengsel. Het water moet eerst opdrogen/verdampen en het stuc uitharden. De ondergrond waar het stuc op komt moet geen zuigende werking hebben. De kans dat het stuc dan weer los laat is groot omdat de muur nat is geworden. Dit kan tegengegaan worden door het dus voor te behandelen. 

Welke stuc je gaat gebruiken is dan wel belangrijk om te weten voor de voorbehandeling. Je kunt wel stucen over een bestaand stucwerk zoals spacken en granol. Afhankelijk van het stuc kan het voor behandeld worden met een contact primer. 

  • Er kan niet over (glasvezel) behang gestuct worden. 
  • Alle behang- en lijmresten moet goed verwijderd worden voor het stucwerk er op kan. 
  • Over verf kan er in principe niet gestuct worden. Bij leemverf is dat het geval. De leemverf en de verf en het stucwerk laten dan los omdat ze geen hechting hebben. 
  • Het is niet aan te raden om op hout te stucen. Omdat hout werkt gaat het stuc er af brokkelen. Je kunt het hout wel afwerken met houtvezelplaten omdat daar overheen gestuct kan worden met Leemstuc of kalkstuc. Maar er moet dan wel met contact primer  voorbehandeld worden. 

 

Speciaal behang

Nu kan je natuurlijk ook voor behang Elitis gaan. Met dit eigentijdse behang kun jij de muren in je huis tot iets bijzonders maken. Doordat de collectie ontzettend mooie prints en luxe uitstralingen heeft en je daardoor ook mee neemt naar culturen en onontdekte werelden heb jij echt een hele aparte ruimte met prachtige muren. 

Dit behang geeft jou muren warmte door de fijne patronen en structuren. Ook de kleurstellingen veranderen de ruimtes in levende kunstwerken. Dit behang merk is dan ook geschikt voor iedere woonstijl. Dit behang bestaat uit verschillende series die ieder zijn eigen sfeer of verhaal in je huis roepen. Er is ook een serie die extra vlek- en stootbestendige eigenschappen heeft, brandvertragend materiaal en dat je kunt het ook afwassen of licht schrobben. Daardoor kan het in vele ruimtes gebruikt worden zoals een keuken en natte ruimtes bijvoorbeeld. 

Het elitis behang bestaat al 30 jaar en is een begrip in de interieurwereld. Ze staan bekend om het behang en muur decoratie maar eigenlijk is het veel meer dan dat alleen. Zo hebben ze ook stoffen en tapijten. De achtergronden van de ontwerpers zijn heel erg verschillend. Zo werken en er schilders, fotografen maar ook grafische specialisten. Ieder brengt een element maar het belangrijkste is de open houding en de grote kijk op de wereld. 

Share.

About Author

Leave A Reply