Tips om kleine tuin groter te laten lijken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iedereen houdt ervan om in de tuin te zitten. Het wordt het steeds vaker mooi weer in Nederland waardoor er meer gelegenheden komen om in de tuin te vertoeven. Nu mensen thuis moeten werken is het heerlijk om in je pauze even een frisse neus te halen. Als je dan een eigen tuin hebt is het natuurlijk ideaal. Toch zijn veel tuinen in Nederland vrij klein, we leven nou eenmaal in een klein landje. Daarom is het belangrijk om je tuin zo goed mogelijk in te delen zodat je tuin veel groter oogt. Hieronder een aantal tips om dit te verwezenlijken. 

Netjes houden

De eerste tip spreekt een beetje voor zich. Zorg ervoor dat je tuin netjes is opgeruimd! Ook moet je ervoor zorgen dat je alleen maar noodzakelijke spullen hebt staan. Heb je nou weinig opslag ruimte om je tuinspullen in op te slaan? Dan zou je een biohort tuinhuis kunnen aanschaffen. Dit is een vrij compacte opslag box ideaal voor als je een kleinere tuin hebt en je wilt je spullen efficiënt opslaan. Als je een wat grotere tuin hebt zou je ook kunnen kiezen voor een grotere woodpro tuinhuis om je spullen in op te slaan. Dit geeft toch een extra luxe uitstraling aan jouw tuin. Door je tuin netjes te houden en je spulletjes netjes op te bergen heb je de ruimte om je tuin zo goed mogelijk in te delen.

Indeling

Maak van te voren een indeling van je tuin zodat je de ruimte die je hebt zo efficiënt mogelijk kunt indelen. Door de kleine ruimte in je tuin zou je niet alles maar kunnen neerzetten. Je moet keuzes gaan maken! Bedenk van te voren wat je persé in je tuin wilt hebben en welke spullen je misschien niet erg vindt om te laten. Je kan geen tuinset, moestuin en een hele grote tafel met stoelen kwijt. Dus moet je kijken wat jij belangrijk vindt. Hou je ervan om met het gezin of vrienden samen in de tuin te zitten. Dan zou ik eerder kiezen voor een tuinset en eettafel met stoelen. Maar hou je meer van tuinieren? Dan zorg je ervoor dat je meer ruimte creëert voor planten.

Kleurgebruik 

Kleuren zijn erg belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat je tuin ruimer eruit gaat zien. Om je tuin groter te laten lijken moet je dezelfde kleuren aanhouden. Je moet niet te veel verschillende kleuren gebruiken. Je kan het beste van een paar kleuren verschillende tinten hanteren. Zorg ervoor dat je ook dit van te voren alvast voor jezelf bedenkt of zelfs in kaart brengt. Zo weet je precies hoe je tuin eruit komt te zien. 

Schutting

Veel mensen hebben een schutting zodat ze meer kunnen genieten van hun privacy. Maar om je tuin zo groot mogelijk te laten lijken is de soort schutting erg belangrijk. Kies voor een schutting waarbij de planken horizontaal op elkaar liggen. Dit zorgt ervoor dat de diepte van je tuin geaccentueerd wordt waardoor je tuin langer lijkt.

Share.

About Author

Leave A Reply