donderdag, juli 18

Drie redenen waarom duurzame werkkleding zo belangrijk is

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame werkkleding te dragen. Duurzame werkkleding is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd van materialen die nauwelijks tot geen slechte impact hebben op het milieu. Toch zijn er helaas nog genoeg bedrijven die nog niet van plan zijn om duurzame werkkleding aan te schaffen. In dit artikel geef ik drie redenen waarom duurzame werkkleding zo belangrijk is.

  • Het is goed voor het milieu

De voornaamste reden om voor duurzame werkkleding te kiezen, is natuurlijk omdat het goed is voor het milieu. Dit klinkt als vanzelfsprekend. Echter zijn er nog genoeg mensen die geen idee hebben wat de impact van het produceren van kleding heeft op het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat het produceren van één spijkerbroek ongeveer 7000 liter water kost. Terwijl er nog steeds landen zijn waar er niet eens genoeg schoon drinkwater is voor iedereen.

  • Zorg voor betere werkomstandigheden over heel de wereld

Vaak zijn we blij als we na een dag shoppen allerlei mooie kledingstukken hebben gekocht voor een zo’n laag mogelijke prijs. Ook voor werkkleding geldt vaak dat bedrijven hier het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeven. Echter betekent in de meeste gevallen dat goedkope kleding ook op een goedkope manier geproduceerd is. Vandaag de dag zijn er namelijk in derdewereldlanden nog steeds fabrieken die gebruik maken van kinderarbeid. Bij Tricorp is het mogelijk om voor nagenoeg dezelfde prijs een duurzaam geproduceerde werkkleding te kopen. 

  • De kwaliteit vaak is nog beter

Naast het feit dat duurzame werkkleding bijdraagt aan een betere werkomstandigheden in andere landen en voor een beter milieu, is de kwaliteit vaak ook nog beter. De kleding is vaak beter op het gebied van comfort en veiligheid. Doordat er gebruik wordt gemaakt van duurzame producten die zachter aanvoelen dan textiel, bijvoorbeeld bij een Tricorp polo. Deze polo’s voelen erg fijn vanwege de zachte stof. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om de kleding te recycleren. Zodat er geen producten verloren gaan en alles hergebruikt wordt.

Share.

About Author

Leave A Reply