donderdag, juli 18

Tips voor een eigen moestuin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is belangrijk om voldoende groente en fruit te eten. Dat komt doordat je lichaam dit nodig heeft om gezond te blijven en zich goed te ontwikkelen. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende groente en fruit in huis hebt. Op die manier geef je jezelf altijd de mogelijkheid om iets gezonds te eten wanneer je honger hebt. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen moestuin aan te leggen. Zo kun je je eigen groente en fruit kweken.

Kies een plek voor de moestuin

Als jij op de hoogte bent van het belang van het eten van genoeg groente en fruit, is het een leuk idee om een moestuin aan te leggen. Je kunt in deze moestuin je eigen groente en fruit kweken waardoor je er zeker van bent dat dit op een goede manier is gedaan. Bij de voedingsmiddelen die je in de supermarkt kunt kopen, weet je niet zeker of hier pesticiden of andere bestrijding- of conserveermiddelen op zijn gebruikt. Wanneer je jouw eigen moestuin aanlegt, heb jij hier als enige invloed op. Het is wel van belang dat je een goede plek voor je moestuin uitkiest. Als je een grote tuin hebt, kan dit best lastig zijn. Daarom is het slim om goed na te denken over welke plek je uitkiest voor de moestuin. Dit moet een plek zijn waar genoeg zon op staat en die het liefst niet te dicht bij andere planten staat. Als dit wel het geval is, is de kans dat er ongedierte op de planten in je moestuin af komt een stuk groter. Wanneer het je is gelukt om een geschikte plek voor de moestuin te kiezen, is het tijd om na te denken over wat voor soort planten je in de moestuin gaat zetten.

Kies geschikte planten

Een moestuin staat normaal gesproken vol met groentes. Ook bepaalde soorten fruit kunnen in een moestuin groeien, maar veel vruchten groeien aan vruchtbomen. Daarom kun je er ook voor kiezen om een aantal fruitbomen in je tuin te plaatsen om je moestuin compleet te maken. Daarnaast is het natuurlijk fijn om verschillende soorten groente in je moestuin te laten groeien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tomaat, aardappelen of courgettes te gaan kweken. Let bij het uitkiezen van groentes voor in je moestuin vooral op hoeveel werk het is om ze goed te onderhouden. Op die manier voorkom je dat de oogst mislukt of dat je veel meer tijd aan de moestuin kwijt bent dan je had verwacht. 

Fruitbomen kopen

Om je moestuin helemaal af te maken kun je er ook voor kiezen om fruitbomen te kopen. Zo zorg je er namelijk voor dat je naast verse groentes ook vers fruit uit eigen tuin kunt eten. Er zijn veel verschillende fruitbomen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Je kunt bijvoorbeeld een kersenboom kopen als je het heerlijk vindt om een bakje kersen te eten. Ook appelbomen en perenbomen groeien goed op Nederlandse grond. Het voordeel van het hebben van een fruitboom is het feit dat je deze relatief weinig hoeft te onderhouden. 

Share.

About Author

Leave A Reply