donderdag, juni 13

Tips voor het verkopen van je auto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan ben je waarschijnlijk van plan om je huidige auto te verkopen. Met de simpele tips die we in dit artikel met je delen, kun je jouw auto sneller verkopen en is de kans groot dat je er ook nog meer geld aan overhoudt. 

Zorg voor een goede eerste indruk 

Wanneer mensen op zoek zijn naar een tweedehands auto, zullen ze waarschijnlijk op internet foto’s bekijken. Het is dan belangrijk dat je een goede eerste indruk neerzet en je auto netjes schoongemaakt hebt voor je foto’s gaat maken. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je auto goed gefotografeerd wordt, kun je er ook voor kiezen om je auto te fotograferen op een draaiplateau voor auto’s van Rotoview Studios. Als je toch liever zelf wat foto’s maakt, zorg dan dat je in ieder geval foto’s maakt van: 

  • De buitenkant links voor
  • De buitenkant rechts achter
  • Het interieur
  • De tellers
  • Het dashboard
  • Eventuele schades 

Zo krijgen potentiële kopers een zo goed mogelijk beeld van de auto. Zorg dat je auto er schoon en netjes uitziet. Vergeet niet de kofferbak en het dashboardkastje schoon te maken wanneer er mensen komen kijken naar de auto. Door te zorgen dat je auto er zo goed mogelijk uitziet, zullen potentiële kopers sneller bereid zijn om meer te betalen. 

Onderhoudshistorie

Zorg dat je beschikt over een actueel, bijgewerkt onderhoudsboekje. Dit is een bewijs waarmee je kunt aantonen dat je jouw auto altijd goed onderhouden hebt. Ook het verlengen van een aflopende APK kan de moeite waard zijn voor je de auto gaat verkopen. Dit lijkt misschien een grote investering als je de auto toch gaat verkopen, maar veel mensen zullen meer voor de auto willen betalen wanneer de APK nog voor lange tijd geldig is. 

Verschillende kanalen inzetten

Spreid je kansen als je je jouw auto zo snel mogelijk wilt verkopen. Zet je auto op online platforms, maar laat ook je vrienden en familie weten dat je auto te koop staat. Hoe meer mensen je auto zien, hoe meer potentiële kopers je zullen benaderen en hoe groter de kans is dat je jouw auto snel én voor een goede prijs kan verkopen. 

Share.

About Author

Leave A Reply