woensdag, september 20

Tips voor het zuinig omgaan met energie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zuinig omgaan met energie is belangrijk, zowel voor het milieu, als de portemonnee. Zeker in deze dure tijden. Je wilt daarom zuinig omgaan met je energie, voornamelijk met je gas, want dat is het duurst. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zuinig om te gaan met energie. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Verwarm alleen wat nodig is

Als het kouder wordt, wil je misschien de verwarming aan draaien. Dat kan natuurlijk, maar het is wel zonde van de energie. De verwarming springt dan immers in heel het huis aan, waardoor er veel energie verloren gaat. Je kunt er ook voor kiezen om lokaal te verwarmen, door middel van bijvoorbeeld een elektrische kachel of een infraroodpaneel. Je kunt gemakkelijk een infraroodpaneel laten installeren, waardoor je snel kunt genieten van de warmte.

Zet de verwarming niet hoger dan 19 graden

Energie besparen betekent ook simpelweg de verwarming wat minder warm zetten als je hem dan toch graag aanzet. Zet de verwarming niet hoger dan 19 graden, dat scheelt je direct een hoop stookkosten. Voor veel mensen is 19 graden een prima temperatuur. Vind je het toch wat fris? Trek dan gewoon lekker een dikke trui aan.

Zet het licht uit als het niet nodig is

Veel mensen laten in bijvoorbeeld de woonkamer, of de hal licht aan staan, terwijl ze er niet zijn. Dat is natuurlijk zonde, het kost immers een hoop energie om het licht te laten branden. Zet daarom de lichten uit als je niet in een ruimte bent. Merk je dat je dit makkelijk vergeet? Dan kun je erover denken om een sensor te installeren, waardoor het licht automatisch aan en uit gaat.

Verbruik minder warm water

Ook warm water zorgt vaak voor hoge energiekosten, het kost immers behoorlijk veel energie. Door minder warm water te gebruiken bespaar je in gas. Gas is momenteel erg duur en het scheelt je dan ook een hoop geld. Douche daarom dus eens wat korter en laat de kraan niet te lang lopen.

Share.

About Author

Leave A Reply