Van plan om een kat te kopen? Dit moet je weten!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Katten zijn van nature prachtige beestjes. De kans is groot dat jij het wel ziet zitten om een kat aan te schaffen, puur om het idee dat deze tijdens de koudere winterdagen lekker op je schoot ligt te spinnen. Gelijk heb je! Deze eigenwijze beestjes zijn er lief als het erop aan komt, dus vooral niet langer wachten met de aankoop van een kat of kitten. Ben je trouwens wel op de hoogte van alles wat bij de aankoop van een kat komt kijken? Nee? Lees gauw verder in deze blog. Dit voorkomt onverwachte situaties!

Eten en drinken

Het is voor je kat helemaal in de eerste periode erg belang dat deze hecht aan het feit dat jij zijn of haar nieuwe baasje bent en vooral aan het feit dat jouw huis de basisplek is in zijn of haar leven. Zorg om die reden dus helemaal aan het begin voor voldoende eten en drinken voor jouw nieuwe huisdier. Schaf een voer- en drinkbakje aan en zorg dat deze beide gevuld blijven. Jouw kat moet wanneer deze honger of dorst krijgt terug kunnen gaan naar zijn of haar basisplek.

Aandacht

Ook is voldoende aandacht essentieel in het groeiproces van een kat. Of je nou een wat oudere kat aanschaft of je ervoor kiest om een schattige kitten te kopen: aandacht is essentieel. Naast het eten en drinken moet de kat weten dat er bij zijn of haar basisplek altijd iemand is die voor liefde en warmte zorgt. Knuffel en speel dus vooral veel met je kat. Dat spelen is nog wel een goeie ook. Helemaal in de eerste fasen kan het voorkomen dat je wat onvoorziene krasjes op je lichaam krijgt. Hoe voorkom je dat?

Speel op afstand

Een term als ‘speel op afstand’ klinkt misschien alsof je een teamvergadering gaat starten met jouw kat, maar dat is niet helemaal wat we bedoelen. Blijf een beetje op afstand wanneer je met je kat speelt of laat deze zelfs zijn of haar eigen gang gaan. Met wat krabtonnen of krabpalen kan de kat gegarandeerd z’n gang gaan zonder dat jij ineens je vingers hoeft kwijt te zijn. Ideaal toch?

Share.

About Author

Leave A Reply