woensdag, augustus 10

Voordelen van zakelijk rijden

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je een eigen bedrijf of ben je in loondienst bij een bedrijf waarvoor je veel op de weg zit? Het kan dan aantrekkelijk zijn om zakelijk te gaan rijden. Als je naast je woon en werkverkeer veel op de weg zit om bijvoorbeeld naar klanten te gaan of om naar bijeenkomsten te gaan, is het niet heel fijn om dat met je eigen auto te moeten doen. Je auto wordt namelijk minder waard met elke kilometer die erin gereden wordt, en de kans dat er iets kapot gaat is ook groter. Zakelijk rijden is dan de oplossing. Welke voordelen kent zakelijk rijden allemaal?

Kosten zijn aftrekbaar

Alle kosten die je normaal gesproken betaalt voor een auto, worden nu betaald van de zakelijke rekening of door het bedrijf waar je werkt. Dat geldt voor wegenbelasting, verzekering, onderhoud, maar ook voor benzine. Alle gemaakte kosten, ook reparatiekosten, kunnen van de belastbare winst afgetrokken worden. Onder aan de streep betekent dat dat je minder belasting betaalt. Het scheelt veel in de portemonnee als al deze kosten niet voor jezelf komen.

Ook privé rijden

Niet iedereen weet dat, maar je mag een zakelijke auto wel degelijk voor privé doeleinden gebruiken. Je mag er dus prima mee op vakantie, een dagje mee weg of op bezoek bij je moeder. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je de kilometers moet registreren. Dat houdt in dat je bijhoudt voor welke doeleinden de kilometers gereden zijn. Kom je namelijk boven de 500 kilometer per jaar uit dat je voor privé doeleinden rijdt, moet daar wel belasting over betaald worden. Deze belasting betaal je in de vorm van bijtelling. Het registreren van de kilometers kan op veel verschillende manieren. Je kan ze zelf met de hand bijhouden, maar de kans op fouten is daarbij groot. Het makkelijkst is om een kastje in de auto te laten installeren. Dit kastje houdt automatisch alle gegevens bij die je moet weten. Vervolgens zijn de gegevens makkelijk uit te lezen via een app.

 

Hier een overzicht van beste elektrische auto’s

Kijk hier voor elektrische auto tweedehands

 

Share.

About Author

Leave A Reply