Waar kun je epoxy op toepassen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Epoxy is een materiaal dat in de bouwsector en door doe-het-zelvers klussers veel gebruikt en toegepast wordt. Onder epoxy wordt een zeer krachtige en compacte chemische kunsthars verstaan, die gebruikt kan worden voor uiteenlopende soorten toepassingen. Epoxy bestaat uit twee hoofdcomponenten (een hars en daarnaast een harder). Deze zorgen als basisstoffen samen voor een harde en sterke harslaag.

Maar op welke manieren wordt epoxy precies ingezet? Waar kan deze kunsthars voor gebruikt worden? En, ook dat is meer dan interessant: wat zijn de vele voordelen van epoxy materiaal gebruiken en van epoxy kopen bij Epoxyshop.nl? In dit artikel lees je de alles wat je over epoxy moet weten als professioneel vakman of fanatiek klusser.

Op welke manieren wordt epoxy in de bouwsector gebruikt?

Kiezen voor epoxy gebruiken biedt veel toepassingsmogelijkheden voor klussers en professionele bouwvakkers. Zo wordt epoxy veel toegepast in vloeren, als lamineerhars. Hierdoor krijgen gietvloeren een hele sterke bovenlaag, die nauwelijks kan slijten. Ook wordt epoxy veelvuldig toegepast in lijm, plamuur, als coating en ook in de kunstsector in bijvoorbeeld de resin art.

Van welke voordelen profiteer je als je epoxy gebruikt?

Gebruikmaken van epoxy biedt meerdere interessante voordelen. In de eerste plaats is epoxy, denk aan een epoxyvloer, een enorm sterk materiaal dat je bijna niet beschadigd krijgt. In vergelijking met bijvoorbeeld een andere kunststof, polyesters, geldt epoxy als een sterker materiaal dat betere mechanische eigenschappen heeft. Naast dit voordeel, is het fijne aan epoxy in de tweede plaats ook het feit dat dit materiaal niet krimpt. Polyester kan bij temperatuurschommelingen wel krimpen, maar bij epoxy hoef je hier niet bang voor te zijn. Een derde plus van epoxy is dat ze geurloos zijn. Kies je voor polyester, dan krijg je te maken met de typerende styreengeur van dat materiaal. Epoxy ruik je niet en is daarom een prettig materiaalsoort om toe te passen in bijvoorbeeld vloeren, lijmsoorten of plamuur.

Ook veel variatie in kleur mogelijk

Prettig aan epoxy is verder dat er van dit materiaal veel kleurvariaties zijn. Epoxy kan namelijk met kleurkorrels worden gemengd, zodat vrijwel elke kleur gecreëerd kan worden. Ten slotte is het nog het feit dat epoxyhars waterdicht materiaal is. Voor polyesterhars geldt dit niet. Heb je bijvoorbeeld een vloer met een epoxy harslaag erop, dan hoef je niet bang te zijn dat er vocht de vloer in kan trekken.

Share.

About Author

Leave A Reply