donderdag, december 2

Waar let je op bij het kiezen van een winterjas voor dames?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het weer word weer kouder en de gedachte aan een nieuwe winterjas begint langzaam ophoog te kruipen. Daarom willen we jou graag wat advies geven over het uitzoeken van de juiste dames winterjas.

Buiten de keuze waar je jouw nieuwe winterjas wilt bestellen zijn er ook een aantal andere punten waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een mooie nieuwe jas voor de winter, daarover lees je hieronder meer.

Verschillende soorten winterjassen

Allereest is het belangrijk om te bepalen wat voor soort en model winterjas je graag zou willen aanschaffen. Ben je opzoek naar een jas welke je warm houd bij het skiën of is deze meer voor de Nederlandse winters bedoelt?

Bij wintersport is een softshell jas aan te raden.  Deze jassen zijn water en winddicht terwijl ze niet dik zijn qua materiaal. Zeker wanneer je bewegingsvrijheid nodig hebt zijn deze jassen uitstekend!

Als je opzoek bent naar een winterjas welke je tijdens de dagelijkse taken warm houd (lopen, fietsen, winkelen, enz enz) zijn er ook vele opties. Zo zijn er veel korte winterjassen in verschillende soorten kleuren en modellen (zoals bijvoorbeeld een bomberjack model winterjas).

Eén van de meest populaire model  winterjassen van deze tijd zijn de parka jassen.
Het voornaamste kenmerk van een dames parka is dat deze tot over de heupen valt en voorzien is van een capuchon. Dit maakt de parka erg geschikt voor het Nederlandse winterweer waar het niet alleen koud is maar vaak ook best kan waaien.

Waar kan je nog meer op letten?

Naast het model winterjas zijn er nog een aantal andere punten waar je op kunt letten tijdens je zoektocht, namelijk:

Materiaal

Bij een winterjas is het materiaal belangrijk om op te letten.
Met name de wind en regen dichtheid zijn 2 punten welke ervoor kunnen zorgen dat je winterjas warm (of juist niet) genoeg is.

Vraag hier dus naar!

Ook de rits in een goede winterjas heeft vaak ervoor, of erachter, nog een kleine stoffen flap zodat de wind niet door de rits heen kan waaien.

Mode

Niet alle tips zijn praktisch; natuurlijk wil je er ook een beetje knap bijlopen.

Lees je daarom een beetje in in de huidige mode.
Zo zijn Parka jassen, oversized jassen en ook gepofte jassen dit jaar erg in de mode!

Share.

About Author

Leave A Reply