donderdag, december 2

Hoe kan je je zwangerschap vereeuwigen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De zwangerschap is de meest bijzondere tijd die een mens kan meemaken, zo luiden de legendes. Dat is uiteraard het geval, echter zijn er vele andere dingen die erbij komen kijken. Verplichtingen, papierwerk, bezoek, formaliteiten en dergelijke. Een van de recente tradities die de rondte doet, is het maken van tastbare herinneringen tijdens de zwangerschap. Immers willen mensen toch altijd iets hebben om vol trots te kunnen laten zien op het moment dat ze de eindeloze verhalen vertellen aan wie ze ook maar wilt aanhoren. Wat is dan beter dan een foto of een beeldje.

Inspiratie en ideeën 

Veel vrouwen, ja vrouwen, want die beslissen toch echt hierover, kiezen ervoor om bijvoorbeeld een photoshoot te doen tijdens de zwangerschap. Hier is het populair in om zwart-wit en semi-naakte foto’s te laten maken, waar de buik goed op te zien is. Sommige mensen maken het nog bonter en kiezen ervoor om uitgebreid op de foto te gaan in een Frans landschap en op een wit paard of op de motorkap van een witte dure auto. Bodycasting is een nog leuker idee, wat ook nog eens vele malen goedkoper is dan bovenstaand idee. Behalve dat, is dit ook in 3D, waar een foto gewoon in 2D is en niet meer dan dat kan worden.

Wat is bodycasting?

Bij bodycasting kun je bijvoorbeeld denken aan borstbeeld. Dit lijkt een beetje op het bronzen beeldje wat je bij veel mensen op de koffietafel ziet staan, echter is dit nog vele malen gedetailleerder en persoonlijker. Ook is het mogelijk om deze in kleuren te krijgen, waar een bronzen beeldje dat natuurlijk niet kan. Bodycasting is het proces van het maken van een miniatuurbeeld van iemand of een aantal personen. Dit gebeurt door het maken van 400/500 foto’s die door een speciale camera razendsnel worden gemaakt. Hierbij staat de camera op een installatie die ervoor zorgt dat de camera 360 om je heen draait en van verschillende hoogtes foto’s maakt. Deze foto’s worden daarna verwerkt in een computerprogramma en vervolgens uitgedraaid via een 3D printer. 

Share.

About Author

Leave A Reply