donderdag, juni 13

Waarom beregening in jouw tuin?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Water is heel belangrijk voor jouw tuin en helemaal tijdens de zomerse dagen. Tijdens de zomer droge planten snel uit. Daarom is belangrijk dat je de planten in jouw tuin ook goed verzorgt en voldoende water geeft. Dit vergt tijd en daarom is het ideaal om een beregening aan te schaffen. Een beregening zorgt er zelf automatisch voor dat jouw tuin besproeit wordt. Dit is een zeer populair manier van water geven aan een tuin. Veel mensen doen dit uit gemak, maar ook voor tijdwinst. Een beregeningsinstallatie aan laten leggen is dus ideaal.

Wat is een tuinberegening en waarom wordt het gebruikt?

Een beregeningsinstallatie is de ideale oplossing voor het besproeien van jouw tuin. Dit is ook ideaal wanneer je een wat grotere tuin oppervlakte hebt. Je hoeft dan namelijk niet meer zelf aan de slag met een tuinslang. Het wordt dan allemaal automatisch voor jou geregeld. Je hoeft je dan geen druk meer te maken of jouw planten wel genoeg water binnen krijgen. Een beregeningsinstallatie is ook ideaal wanneer je voor een langere tijd op vakantie gaat. Zo krijgt jouw tuin toch water in de tijd dat jij weg bent. Een beregeningsinstallatie is niet alleen ideaal voor het gras in jouw tuin maar ook voor de planten. Je kan met de installatie ook losse plantenbakken voorzien met water. 

Hoe werkt een regeninstallatie?

Een regeninstallatie is eenvoudig. Je zorgt ervoor dat water uit één bron verspreid wordt over jouw tuin. Een van de bronnen zijn een buitenkraan of een regenton. Als je een regenton gebruikt, bespaar je op de kosten van het water. Dit is dan ook een ideaal systeem als je wilt besparen op het water. Met onder andere slagen en buizen onder de grond krijg je het water verspreid. Met slangetjes krijg je het water ook in plantenbakken. Wat ook een groot voordeel aan de installatie is, dat de installatie voor de juiste hoeveelheid water zorgt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw tuin verdrinkt of juist te weinig water krijgt. 

Wanneer moet je jouw tuin beregenen?

Het ideale moment op jouw tuin te besproeien is vroeg in de morgen of juist aan het einde van de dag. Je hebt dan het minste last van verdamping. Zo verspil je geen water. Je kan het beste ervoor kiezen om langer te sproeien, dan vaker en korter op een dag. Sproeien in de winter is overbodig. Jouw tuin krijgt dan vaak al genoeg water en de planten en bomen hebben dan nauwelijks water nodig. Bij vorst is het afgeraden om te sproeien. Dit kan schade toebrengen aan jouw goed werkende regeninstallatie. Dit wil je natuurlijk ook niet hebben.

Share.

About Author

Leave A Reply