woensdag, september 20

Hoe kan je het beste omgaan met een jetlag?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je op uitwisseling gaat in het buitenland, kan het natuurlijk zijn, dat er een tijdsverschil is. Veel hebben dan last van een jetlag. Dit is voornamelijk wanneer je naar landen zoals Amerika vertrekt. Amerika is voor veel mensen een droom. Wil jij deze droom nou ook achternagaan? Travelactive kan jou helpen bij het behalen van je droom. Voor de ideale tips tegen een jetlag, lees je in dit artikel. Zo wen jij er snel aan en kan jij gaan genieten van je nieuwe leventje wat voor je een echte droom was.

De biologisch klok

Een jetlag is heel vervelend. Je bent dan niet gewend aan de tijd die er in het land is. Dit is logisch want je hebt tijdverschil met het land waar je vandaan kwam. Het is dan logisch dat je moe bent en wellicht moet slapen omdat je het niet volhoud. Voor veel mensen is het moeilijk om in de nieuwe biologische klok in te komen. Een jetlag ontstaat bij het maken van een verre reis doordat je in een korte tijd door meerdere tijdzones heen heb gevlogen. Je ritme is dan door de war. Naast dat je door een jetlag moe kan worden, kan je ook misselijk en hoofdpijn krijgen. Dit is niet ideaal wanneer je van jouw nieuwe verblijf wilt genieten. 

Voor de reis en tijdens de vlucht

Het slaap-en eetpatroon kan aangetast worden door de tijdzones. Het is daarom belangrijk dat je in de eet en slaapritmes mee gaat van het land waar je heen gaat. In vliegtuigen krijg je daarom ook maaltijden die bij de tijden van het land passen. Dat kan voor jou even wennen zijn. Maar door er van tevoren mee te beginnen zal je er minder last van hebben. Het is ook verstandig om tijdens de vlucht niet te slapen als het overdag is in het land van aankomst. Reis je naar het oosten ga dan een paar dagen voor vertrek een uurtje later slapen. Ga je juist naar het westen probeer dan een paar dagen van te voren een uurtje eerder te slapen

Op plaats van bestemming

Wanneer je eenmaal gewend bent is het van belang dat je gelijk met het ritme eme gaat van de plek van aankomst. Zo zal je ook minder moeite hebben, tijdens jouw schooluren op de high school in Amerika. Het is moeilijker dan je denkt, maar even volhouden en je zit helemaal in het nieuwe ritme. Je raakt al snel gewend aan het nieuwe ritme. Hetzelfde is ook met de taal, daar ben je ook snel aangewend.  Ga na je vlucht niet meteen slapen, zeker niet als je met daglicht aankomt. Zoek dan afleiding op.

Share.

About Author

Leave A Reply