Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U kunt elke dag zomaar in een juridische zaak terechtkomen. Bijvoorbeeld in uw werk, in het verkeer of door een ander conflict. De eventuele juridische kosten kunnen enorm oplopen. Daarom sluiten veel Nederlanders een rechtsbijstandverzekering af. In deze blog leest u meer over deze polis. We zoomen in op een drietal onderwerpen: letselschade, aansprakelijkheid en consumentenrecht. Wilt u meer informatie, of wilt u de polissen direct met elkaar vergelijken? De website rechtsbijstandverzekeringregelen.nl biedt handige informatie en ook een handige vergelijker waarmee u meteen een goedkope en goede polis kunt vinden. 

 

Letselschade

Personen het recht laten krijgen bij het onrecht wat hun is aangedaan door bijvoorbeeld een ongeluk, is een typisch voorbeeld waarbij een rechtsbijstandverzekering uitkomst biedt. Letselschade bestaat uit smartengeld, maar ook reeds geleden schade en te verwachten schade in de toekomst. Letselschade komt uiteraard met name voort uit het krijgen van een ongeluk, daar staat de verzekering mensen dan ook met name bij op het gebied van de letselschade. Ook binnen bijvoorbeeld het arbeidsrecht kan er sprake zijn van letselschade, daarbij gaat het met name om onredelijke behandeling of nalaten door de werkgever. 

 

Aansprakelijkheid

In tal van situaties komt de aansprakelijkheid om de hoek kijken. Met name op het gebied van gebreken van producten gaat het om aansprakelijkheid, maar ook in bijvoorbeeld het verkeer en nalatigheid of wangedrag van personen. Wie is bijvoorbeeld aansprakelijk voor de lekkage in de schuur, wie heeft een BV failliet laten gaan of wie is aansprakelijk bij deze aanrijding en moet de kosten dragen? 

 

Consumentenrecht

Bij tal van producten of diensten welke gekocht worden, dient geleverd te worden overeenkomstig hetgeen afgesproken. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om in bepaalde gevallen van een koop af te zien. Verder dient garantie te worden gegeven op de kwaliteit van hetgeen u koopt. Nu we steeds meer online kopen zien we ook steeds vaker een geschil met een webshop. Ook hierbij kunt u soms gebruik maken van de juridische hulp van uw rechtsbijstandverzekering

 

Share.

About Author

Leave A Reply