donderdag, september 21

Wat is BBV?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De betekenis van BBV is letterlijk Besluit Begroting en Verantwoording. Hiermee leer je hoe een begroting opgesteld worden. Tevens wordt het door de overheid verplicht om kennis te hebben van dit besluit. Er komen namelijk veel financiële aspecten aan bod die je in het dagelijkse bedrijfsleven toe moet gaan passen. In 3 maanden tijd kun je hier al voor slagen!

De MBO opleiding BBV snel halen

Je kunt de MBO opleiding BBV in slechts 3 maanden afronden. Er wordt begonnen met de basiskennis van gemeentefinanciën. Vervolgens leer je ook goede rapportages te maken waarin alles verantwoord wordt. Daarnaast leer je ook precies hoe een begroting wordt gemaakt en hoe je deze informatie kunt lezen. Het is belangrijk om inzicht te hebben in alle kosten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld investeringen, maar ook afschrijvingen mogen niet ontbreken aan de begroting. Natuurlijk leer je ook precies hoe de BTW regels in elkaar steken en hoe je deze moet toepassen. Ook is het belangrijk dat je de kosten goed kunt verdelen en ingrijpt wanneer er teveel of te weinig budget is. Natuurlijk moet je ook de gegevens altijd controleren. Alleen op die manier ben je zeker van je zaak. Daarnaast zorg jij ook voor de informatievoorziening hierover aan managers en de directie.

Waar kun je aan de slag?

Na deze MBO opleiding gaan de meeste mensen bij instellingen of overheden aan de slag. Ook komt het steeds vaker voor dat mensen voor de gemeente in hun omgeving gaan werken. Je kunt zowel als financieel medewerker aan de slag als beleidsmedewerker. Het zou ook zomaar kunnen dat je gaat helpen in een commercieel bedrijf. Met deze kennis kan je bijvoorbeeld de planning en control van een bedrijf gaan uitvoeren. Ook is het mogelijk om als medewerker financieel beheer aan de slag te gaan.

Share.

About Author

Leave A Reply