donderdag, december 2

Wat zijn de populairste wijnen van 2021?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met de feestdagen weer in het zicht is het langzaamaan weer tijd om alvast een planning te maken voor het diner. Daarbij kan een lekker fles wijn zeker niet ontbreken. Gelukkig zijn er elk jaar weer nieuwe soorten wijnen op de markt, maar kan je ook vertrouwd bij je lievelingswijn blijven. Daarbij kan je ook eens kijken naar de populairste wijnen van dit jaar. Deze wijnen zijn namelijk niet voor niets populair, en daarom dus belangrijk om eens een keer uitgeprobeerd te hebben. Misschien heb je wel een nieuwe favoriete wijn gevonden. 

Top 3 wijnen

Als je opzoek bent naar een lekkere Italiaanse wijn voor bij de kerst, kijk dan eens naar La Marco Prosecco. Deze zoete, frisse wijn is heerlijk bij bijvoorbeeld het dessert, wanneer iedereen eigenlijk al te vol is.  Op de tweede plek mag La Fleur De Château Haut Piquat niet vergeten worden. Een fraaie bordeaux wijn die uit Frankrijk komt. Met een periode van 3 weken fermenteren, is deze wijn uitgegroeid tot een rond en genereuze wijn.  Dan komen we alweer aan op plek drie. Een heerlijke wijn weer uit Italië, namelijk de Scaia Rossa Corvina Tenuta Sant’Antonio. Een sterke smaak in het begin die daarna overgaat naar zacht en harmonieus. Hierdoor is het de perfecte wijn voor bij het kerstdiner, ook wel de smaak van de wereld website.  

Opbergplek voor je wijn

Wanneer je de perfecte wijn hebt gevonden moet je smaak zo lang mogelijk goed houden. Dit doe je door de wijn op de juiste plek te verstoppen. De beste plek om je wijn in op te bergen is een wijnklimaatkast. Het is natuurlijk begrijpelijk dat niet iedereen dit in huis heeft. Hierdoor kan je ook de wijn in een donkere plek opslaan of eventueel met een dunne doek er omheen. Daarbij moet de temperatuur van de kamer waar de wijn staat op een gemiddelde van 55 graden zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply