donderdag, juli 18

Wat zijn kooimaaiers en waarom zou je deze moeten hebben?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kooimaaiers, ook wel messenkooimaaiers genoemd, zijn grasmaaiers waarbij het gras wordt gemaaid door een horizontaal messenkooi dat wordt gedraaid door het draaien van de wielen of door het aandrijven van een motor. Kooimaaiers worden vaak gebruikt voor grasvelden waarbij er hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit van het maaien. Kooimaaiers zijn namelijk ideaal om gelijkmatig te maaien. Ook zorgen kooimaaiers voor een goede verdeling van het gemaaide gras over het gazon. Een nadeel van kooimaaiers is dat ze minder goed geschikt zijn voor het maaien van langer gras en voor het maaien op een ongelijkmatige ondergrond. Voor het maaien van langer gras en het maaien op een ongelijkmatige ondergrond zijn cirkelmaaiers beter geschikt.

Handmatig of aangedreven door een motor

Er bestaan twee subcategorieën kooimaaiers: de handmatige kooimaaiers en de kooimaaiers die worden aangedreven door een machine. Handmatige kooimaaiers zijn uitermate geschikt om kleinere gazons mee te maaien. Afhankelijk van het uithoudingsvermogen van de gebruiker is de handmatige kooimaaier ook geschikt om iets grotere gazons mee te maaien. Het voordeel van een handmatige kooimaaier is dat deze wat lichter en dus ook wendbaarder is ten opzichte van de kooimaaiers met een motor erin. Hierdoor is de handmatige kooimaaier heel goed te gebruiken op gazons met bochten erin. Kooimaaiers die aangedreven worden door een motor zijn beter geschikt voor grotere gazons aangezien ze de gebruiker minder uitputten. Vergeleken met de handmatige kooimaaiers zijn de kooimaaiers aangedreven door een motor wel duurder en natuurlijk nadeliger voor het milieu.

Moet ik voor een kooimaaier kiezen?

Of je wel of niet voor een kooimaaier moet kiezen hangt af van hoe je de grasmaaier wenst te gebruiken. Kooimaaiers zijn ideaal voor mensen die hoge eisen stellen aan hun gazon. Kooimaaiers zijn uitermate geschikt voor het heel kort maaien van een gazon. Mocht je je gazon iets langer willen laten dan is het waarschijnlijk beter om voor een cirkelmaaier of een robotmaaier te gaan. Kooimaaiers zijn er vooral voor mensen die regelmatig hun gazon willen maaien, dit komt doordat wanneer je niet regelmatig maait het gras dus langer groeit tussen de maaibeurten door. Dit is niet ideaal voor de kooimaaier. Voor meer informatie over kooimaaiers kun je terecht bij Milati.

 

Share.

About Author

Leave A Reply