Wat zijn de verschillen tussen sigaren en sigaretten?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veel mensen denken dat sigaren en sigaretten hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de sigaar en de sigaret. Welke dat zijn, wordt in dit artikel beschreven.

De huls

Het grootste verschil begint al bij de huls. De huls van een sigaar is gemaakt van tabaksblad. Die van een sigaret is gemaakt van papier in plaats van een blad.

De lengte

Sommige sigaren lijken erg veel op sigaretten. Deze kun je heel gemakkelijk uit elkaar houden door naar de kleur te kijken, een sigaret is wit en een sigaar heeft een bruine kleur.

De tabak

Ook zit er een verschil in de hoeveelheid tabak in een sigaar en sigaret. Een sigaar bevat aanvankelijk veel meer tabak dan een sigaret. Daarnaast is de tabak in een sigaar gefermenteerd waardoor je de bekende sigaren geur krijgt. Hierdoor komen er tijdens het roken alleen wel meer schadelijke stoffen vrij.

Gezondheidsrisico’s

Ook de gezondheidsrisico’s verschillen. Al zijn dit niet al te grote verschillen. 

  • Mensen die sigaren roken, roken over het algemeen minder vaak dan mensen die sigaretten roken. Dit kan zijn doordat sigaren vaak duurder zijn dan sigaretten en het langer duurt voordat ze op zijn. 
  • Sigaren rook je langer op doordat er veel meer tabak in zit. Doordat er meer tabak in zit, krijg je ook meer rook binnen. Dit is echter niet zo. Je inhaleert minimaal net zo veel schadelijke stoffen met een sigaar in als met een sigaret. 
  • Tijdens het roken van sigaren krijg je wel meer koolmonoxide binnen. Dit komt doordat de huls van een sigaar minder zuurstof naar binnen laat.
  • Sigaren kunnen ook weer andere soorten kanker veroorzaken. Met het roken van sigaren heb je meer kans op het krijgen van kanker in je mond, keel of hersenen door de manier waarop je inhaleert.

 

Wil je nou toch een keer sigaren proberen of rook je al langer sigaren? Sigarenverkoop heeft een groot aanbod sigaren en de bijbehorende accessoires zodat jij optimaal van je sigaar kan genieten.

Share.

About Author

Leave A Reply