Alle coureurs en hun prestaties bij Red Bull Racing

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Red Bull Racing heeft sinds zijn oprichting in 2005 al een aantal goede prestaties geleverd. Welke dat zijn en bij welke kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

David Coulthard

De altijd vrolijke Schot David Coulthard heeft de beginfase van Red Bull meegemaakt door coureur te zijn van 2005-2008. In deze periode behaalde Coulthard twee keer een podium door derde te eindigen in Monaco in 2006 en in Canada in 2008.

Christian Klien

De Oostenrijker kende weinig succes in zijn enige twee seizoen voor Red Bull met als hoogtepunt een vijfde plaats tijdens de laatste race in China in 2005.

Vitantonio Liuzzi

Deze Italiaan heeft maar 4 races gereden voor de Oostenrijkse renstal en viel daarin twee keer uit. Zijn enige punt behaalde hij bij zijn eerste race tijdens de Grand Prix van San Marino in 2005.

Robert Doornbos

Een van de vaste gezichten van Ziggo Sport is Robert ‘Bobby D’ Doornbos. De Nederlanders heeft één seizoen bij Red Bull gereden waar hij de laatste drie races in de auto van Klien mocht rijden. Hierin behaalde hij alleen geen punten.

Mark Webber

Deze Australiër is tot op heden de coureur die het langste voor Red Bull heeft gereden door 7 seizoenen (van 2007-2013) te rijden. In totaal behaalde Webber 40 keer het podium waarvan 9 het hoogste treedje.

Sebastian Vettel

De Duitser die Red Bull vier keer achter elkaar wereldkampioen maakte is Vettel. De Duister heeft zes seizoenen gereden. Zijn eerste seizoen verliep ideaal door 8 podiums te halen en vier overwinningen. In de seizoenen 2010-2014 wist Vettel 4 keer wereldkampioen te worden. In totaal heeft Vettel 64 keer op het podium te staan waarvan 38 overwinningen.

 

Daniel Ricciardo

De vrolijke Australiër maakte zijn debuut in 2014. Zijn eerste podium kwam in Spanje en de eerste overwinning kwam twee races daarna in Canada. In totaal heeft Ricciardo 28 keer op het podium gestaan waarvan 7 keer op het hoogste treedje.

Daniil Kvyat

De Rus kende een slechte periode door niet eens anderhalf seizoen te rijden. In zijn tijd bij Red Bull haalde hij maar 1 podium door derde te worden in China in 2016.

Max Verstappen

De Nederlander kende een geweldig debuut voor Red Bull door als jongste coureur ooit een Grand Prix te winnen in Spanje in 2016. Dit werd zijn eerste overwinning van de tot nu toe 12 in de Formule 1. Ook heeft Max 47 podiums weten te halen.

Pierre Gasly

De jonge Fransman kende net als Kvyat een dramatische periode bij Red Bull. Maar de Rus heeft het langer weten vol te houden. Gasly werd namelijk halverwege in zijn eerste seizoen al terug gezet naar het kleinere Toro Rosso (nu Alpha Tauri). De Fransman haalde geen podium.

Alexander Albon

De Thaise-Brit had wel een redelijke tijd bij Red Bull gehad door maar 6 races buiten de punten te eindigen, maar hij was veel langzamer dan Max. Albon haalde 2 keer het podium door derde te finishen in Toscane en Bahrein.

Sergio Pérez

De Mexicaan die sinds dit seizoen voor Red Bull rijd heef tot nu toe een prima start gekend. Één keer wist hij niet in de punten te eindigen en behaalde zijn eerste zege en podium tijdens de Grand Prix van Azerbaijan.

 

Wil je nu meer nieuws over de Formule 1 en Max Verstappen? Kijk dan op GPToday.net.

Share.

About Author

Leave A Reply