Wist jij dat je je huis op deze manieren kunt indelen?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je huis inrichten… voor de een hobby, voor de ander iets lastigs. Voor elk huis en zelfs voor elke ruimte zijn er weer andere keuzes die je moet maken en zijn er andere zaken waar je op moet letten. Wij geven jou enkele tips om je huis in te delen, voor zowel de ervaren stylist als de beginner.

Een mooie vloer

Een vloer is echt een blikvanger in je huis. Maar de keuze voor een vloer hangt erg af van de ruimte waar de vloer in komt te liggen. In de badkamer en keuken is het belangrijk te kijken naar de vochtbestendigheid van de vloer. En tapijt staat misschien leuk in de slaapkamer, maar is niet zo praktisch in een woonkamer. En wil je in elke kamer een andere vloer, of laat je de vloeren doorlopen? Heb je wel eens gedacht aan visgraat pvc? Dat kun je bijvoorbeeld doorleggen van de woonkamer naar andere kamers. Ideaal!  

Een fijne bank

Een bank is een echte blikvanger in je huis. Kies dus een mooie bank uit, met een kleur en stof waar jij blij van wordt. Als je een klein huis hebt, is een lichte bank aan te raden. Dat staat dan het best. Daarnaast kun je een paar mooie stoelen of fauteuils neerzetten. Wanneer je niet veel ruimte hebt in je woonkamer, is het overigens ook een idee om een meubelstuk aan te schaffen dat verschillende functies heeft. Zet bijvoorbeeld een slaapbank in je woonkamer. Overdag dient deze als gewone bank, maar ’s nachts als bed. Handig voor jezelf, maar ook voor gasten die onverwacht blijven slapen.

Tweedehands

Het is steeds meer in de mode om je meubels niet nieuw te kopen, maar tweedehands. Dat is ook niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook nog eens heel duurzaam. Wat een fijn idee om een meubelstuk een tweede kans te geven. Op internet zijn verschillende sites te vinden waar mensen hun meubelstuk te koop aanbieden. Ook bij de kringloopwinkel kun je vaak hele mooie meubels scoren. Ze hebben vaak dan wel een kleine opknapbeurt nodig, maar dat is over het algemeen goed te verhelpen. Met een likje verf of een nieuwe stof om het meubelstuk, lijkt het weer als nieuw. En een bijkomend voordeel: je meubelstuk is daardoor heel uniek. Niemand anders die hetzelfde stuk in zijn huis heeft.

Groen

Tot slot: als je de vloer en meubelstukken naar wens hebt gekocht, is het tijd voor de finishing touch. Planten in je huis geven echt leven aan je interieur. Je kunt kiezen voor echte planten, maar er zijn tegenwoordig ook prachtige kunstplanten te koop. Deze zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Het voordeel van kunstplanten is dat ze geen water of nieuwe grond nodig hebben, maar toch zorgen voor een levendige sfeer. Groen inslaan, dus!

Share.

About Author

Leave A Reply