woensdag, augustus 10

Wonen in de stad of in een dorp?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bepalen waar je gaat wonen kan soms best lastig zijn. De kans is groot dat je werk zich in de stad bevindt, maar dat wonen in de stad je eigenlijk niet echt aanspreekt. Of dat je juist altijd in een dorp gewoond hebt, maar dat de stad je eigenlijk ook wel aanspreekt. Er zijn voor zowel steden als dorpen voordelen en nadelen te noemen. We gaan er hier een paar met je door.

Voordelen van wonen in een stad

Een stad is groot en er wonen dan ook vaak veel mensen. Dit betekent dat er ook veel faciliteiten aanwezig zijn. Als eerste is er super veel werk te vinden in de stad, en ook zijn er veel scholen voor de kinderen. Daarnaast zijn er ook veel praktische dingen aanwezig. De drogist en de supermarkt zijn om de hoek, er zijn veel winkels waar je kleding en cadeaus kunt kopen en er zijn veel restaurants waar je gezellig een hapje kunt gaan eten. Maar in de stad is er nog meer te doen. Vaak zijn er heel veel sportscholen en -verenigingen, is er een bioscoop en een theater en er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen. Ook is alles makkelijk te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer.

Nadelen van wonen in een stad

Helaas zijn er ook nadelen aan het wonen in de stad. Vaak is het erg druk, de hele dag door. Hierdoor zul je altijd veel geluid om je heen horen van mensen, auto’s en treinen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Daarnaast is het wonen in een stad vaak wat onpersoonlijk. Meestal ken je je buren amper en kom je zelden bekenden tegen omdat niet iedereen boodschappen doet in dezelfde supermarkt.

Voordelen van wonen in een dorp

Het wonen in een dorp heeft ook voordelen. Als eerste is het vaak erg rustig in een dorp. Het is niet zo druk op straat en je kan veilig je kinderen op straat laten spelen. Daarnaast is het erg persoonlijk om te wonen in een dorp. Je kent vaak sowieso iedereen die in je straat woont en iedereen gaat naar dezelfde school, sportschool en kroeg. Je kent dus eigenlijk hartstikke veel mensen die in het dorp wonen, wat natuurlijk erg gezellig is. Daarnaast woon je vaak wat groter voor een goedkopere prijs dan in de stad. Ook heb je vaak een grotere tuin als je in een dorp woont.

Nadelen van wonen in een dorp

Er zijn ook nadelen van het wonen in een dorp. Waar het aan de ene kant fijn is dat wonen in een dorp erg persoonlijk is, is dit aan de andere kant ook een nadeel. Als er namelijk eens iets geks gebeurt, is binnen no time het gehele dorp hiervan op de hoogte. Daarnaast is bereikbaarheid een groot nadeel aan een dorp. Vaak gaat er maar een of twee keer per uur een bus naar een dorp, die slechts vanaf een grote stad in de buurt rijdt. Om andere steden of dorpen te bereiken moet je dus een uur fietsen of een auto of scooter tot je beschikking hebben. Vaak moet je ook naar andere steden om bijvoorbeeld kleding te kopen of om je vrienden te bezoeken.

Share.

About Author

Leave A Reply