Zo onderhoud je je tuin in de winter

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de winter maken de meesten weinig gebruik van de tuin. Echter, dit betekent niet dat je niks aan onderhoud hoeft te doen. In de zomer wil je namelijk wel weer lekker in de tuin kunnen zitten en daarvoor is het van belang dat alles er nog bij staat. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je tuin netjes te houden in de winter.

 

Plaats de spullen die niet goed tegen de koud kunnen binnen

Vrijwel iedereen heeft spullen in de tuin staan die niet goed tegen de koud kunnen. Zorg ervoor dat voordat de winter begint, je deze spullen al binnen hebt staan. Hierbij kan je onder andere denken aan elektronische producten. Naast dat je alle spullen naar binnen kan brengen, kun je er ook voor kiezen om goede beschermhoezen te kopen. Voor vrijwel elk product dat slecht tegen de koud kan, is er een goede beschermhoes te vinden.

 

Voorkom dat er schade ontstaat tijdens het vriezen

 

In de winter kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld de vlonder als het steeds vriest en weer ontdooit. Dit heeft te maken met dat het water in zwakken plekken van het hout gaat zitten en steeds uitzet. Hierdoor ontstaat er een steeds groter wordend gaat met alle gevolgen van dien. Om te voorkomen dat de schade op een plek van de vlonder nog groter wordt, kun je er het beste voor kiezen om die plek op te vullen. Bij verschillende bouw winkels kunnen ze je helpen met het vinden van een goed product hiervoor.

 

Onderhoud de haag goed

Ook in de winter is het belangrijk dat je de haag goed onderhoudt. Houd hem op de juiste hoogte en verwijder dode stukken. Om ervoor te zorgen dat de haag de winter goed doorkomt, kun je ervoor kiezen om Husqvarna bosmaaier aan te schaffen. Met een bosmaaier ga je erg snel te werk en lever je prachtig werk.

 

Vergeet het gazon niet!

De meeste mensen denken dat een gazon in de winter niet onderhouden hoeft te worden. Toch is dit absoluut niet waar en dien je het gazon ook in de winter te maaien. De enige voorwaarde die daarvoor geldt, is dat de temperatuur boven de 7 graden moet zijn. Toch is dit een groot gedeelte van de winter in Nederland wel het geval. Om in de koud niet te lang bezig te hoeven zijn met het maaien van het gazon, is het belangrijk dat je een goede grasmaaier koopt. Met een Husqvarna grasmaaier kun je efficiënt het gras maaien in de winter.

 

Verwijder de groene aanslag

Als je ervoor wilt zorgen dat de tuin er na de winter nog mooi uitziet, kun je er het beste voor kiezen om de groene aanslag te verwijderen. Groene aanslag van de klinkers verwijderen kun je doen door strooizout te mengen met lauw water. Gooi dit vervolgens op de plekken die groen zijn geworden en wacht het resultaat af. Een ander voordeel die daardoor tot stand komt, is dat er geen ijs op die plekken komt te liggen.

Share.

About Author

Leave A Reply