4 tips bij het starten van een fashion blog

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een blog is de perfecte manier om mensen te bereiken. Interesses te delen en te verbinden. Als ware fashionista ben jij in staat om de vrouwen in Nederland te prikkelen en te enthousiasmeren over mode. Overweeg je al tijden om zelf een fashion blog te starten? Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Aan de hand van dit artikel helpen wij je verder in de wereld van bloggen. Dit is namelijk veel minder moeilijk dan de meeste mensen denken. Pak je vulpen er maar bij, scroll gerust alvast verder en laat je inspireren door de volgende 4 tips bij het starten van een fashion blog.

1.    Brainstormen

Succes behalen moet nooit de voornaamste reden zijn om te beginnen met bloggen. Uiteraard zijn er ook blogs die inmiddels zo populair zijn dat er tevens geld mee verdiend kan worden. Dit moet echter niet jouw doel zijn. Bedenk goed dat er heel veel verschillende bloggers zijn. Om naam te kunnen maken is innovativiteit en uniciteit van levensbelang. Wat maakt jouw blog anders dan anderen? Brainstorm er maar eens flink op los en maak een duidelijk plan. Hoe ga jij jezelf onderscheiden.

Sla tijdens het brainstormen wel even je laptop dicht en pak ouderwets Parker pennen  of je favoriete montblanc pen en een vel papier erbij. Door simpelweg te beginnen met schrijven zal je merken dat de creativiteit enorm geprikkeld wordt. Je met ideeën zult komen waar je nog nooit eerder bij hebt stil gestaan.

2.    Doe onderzoek

Bij het starten van een fashion blog is het eerst belangrijk om research te doen in de omgeving. Over welke onderwerpen zouden mensen graag blogs willen lezen? Welke titels zullen vrouwen over de streep helpen om een blog te lezen? Vraag bijvoorbeeld in de directe omgeving of mensen geïnteresseerd zullen zijn in jouw schrijfsels. Maak een poll aan op social media en deel deze met familie en vrienden of start een schriftelijke ‘enquête’ tijdens een kleinschalig feestje. Leg een lamy vulpen en een vel papier op tafel en laat mensen maar eens opschrijven waar zij interesse in zullen hebben. Dit geeft jou extra inspiratie én de moed om de blog ook daadwerkelijk te starten.

3.    Investeer in marketing

Een grotere groep bereiken met jouw blogartikelen is niet eenvoudig. Er zijn al heel veel andere fashion blogs online te vinden. Om hier tussenuit te springen is het dan ook belangrijk dat je werkt aan marketing. Hoe zorg je ervoor dat jouw blog opvalt?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat het uiterlijk van het blog on-point is. Daarnaast moet deze ook gevonden kunnen worden. Het is niet genoeg om enkel een mooie blog te maken. Daar zijn er nog veel meer van. Marketing is wat je nodig hebt.

4.    Verwacht geen wonderen

Wanneer je voor de eerste keer een blog start is het niet te verwachten dat je direct heel veel mensen bereikt. Verwacht geen wonderen. Een succesvolle blog starten kost ontzettend veel tijd. Verlies daarom niet direct hoop wanneer het minder snel gaat. Ga door met brainstormen (inclusief de hulp van je favoriete Waterman pennen) en laat je inspireren door de omgeving. Dat succes komt vanzelf!

Schrijven over haarproducten of beautytips?

Share.

About Author

Leave A Reply