Motorhaar: zo voorkom je klitten in lang haar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer vrouwen rijden motor. Met de wind in de haren en de adrenaline in je lijf de mooiste ritten maken. Het ultieme gevoel van vrijheid. Toch zal iedere vrouw herkennen dat motorrijden voor je lange haar geen pretje is. Als je de helm afzet en van je cafe racer afstapt, dan zit je haar compleet anders dan toen je van huis ging. Zodra je de helm pas afzet wanneer je thuis bent, is dit natuurlijk geen enkel probleem. Bij een uitstapje naar een restaurant, centrum, strand of op bezoek bij familie en vrienden wil je echter graag dat je haar goed blijft zitten. Gelukkig zijn er een aantal simpele haren om motorhaar te voorkomen.

Maak een stevige knot

Het is niet verstandig om je haar los te dragen op de motor. De kans is groot dat het haar anders bij aankomst in een grote knoop is verwikkeld. En dat is niet alleen bijna onmogelijk om los te krijgen, maar zo kan je je natuurlijk ook niet vertonen in het openbaar. Daarom is de eerste tip: draag je haar altijd vast.

Dit kan op verschillende manieren. De meest gebruikte methode is het maken van een stevige knot. Zorg er wel voor dat elk plukje haar in de knot is meegenomen. Losse plukjes kunnen namelijk nog steeds klitten veroorzaken. Voordat je de gashendels indrukt, doe je dan ook eerst even snel je haar. Gebruik bij het vastzetten van de knot volumemousse en top het geheel af met haarspray en een speldje. Zo blijft de knot goed op zijn plek zitten. Eenmaal op de locatie aangekomen kun je de knot gemakkelijk uitdoen en geniet je ook nog eens van een volumineuze coupe!

Vlechten maar!

Vlechten zijn altijd een goed idee op de motor. Het zorgt ervoor dat je haar geen kant meer op kan, waardoor vervelende knopen verleden tijd zijn. Zorg er wel voor dat je voor een goede invlecht kiest. Met een losse vlecht kan de bovenkant van je haar alsnog een beetje rommelig gaan ogen wanneer je de helm afzet. Uiteraard is je haar ook afhankelijk van de helm die je draagt. Bij een strakke helm kan een invlecht bijvoorbeeld pijnlijk zijn. In dat geval is het beter om losjes in te vlechten of eventueel met een bandana de bovenkant van je haar af te dekken, alvorens je de helm opzet, knipperlichten van Caferacerwebshop aanzet en vertrekt.

Eenmaal op locatie aangekomen kun je ervoor kiezen om de vlecht te verwijderen (zeg maar hallo tegen krullen!) of deze simpelweg in te laten zitten. Een vlecht kan voor iedere gelegenheid.

Anti-klit spray

Heb je al deze tips al eerder gebruikt, maar blijft jou haar eigenwijs en zullen er altijd klitten ontstaan? Dan is het tijd om grover geschut erbij te halen. In dit geval kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om kwalitatieve anti-klit spray te kopen. Deze spray is tegenwoordig in vrijwel iedere drogisterij verkrijgbaar. Mocht er na het motorrijden en het uitproberen van je nieuwste db killer toch nog klitten in het haar aanwezig zijn, dan kun je de anti-klit spray goed gebruiken. Even sprayen, laten inwerken en vervolgens voorzichtig uitkammen. Een handig beautyproduct waarmee je binnen no-time weer van een klit-vrije coupe kunt genieten.

Share.

About Author

Leave A Reply