donderdag, september 12

Zo pak je vocht in de kelder aan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op zich is het niet gek dat er in een ondergrondse kelder vaak vochtproblemen geconstateerd worden. Het grondwater in Nederland zorgt er zeker in regenachtige periodes voor dat er vocht binnen kan dringen in de kelder. Ook condensvorming en lekkende leidingen kunnen oorzaken vormen van vochtproblemen in de kelder. In dit artikel geven we je wat tips om vochtproblemen op te lossen en in het vervolg te voorkomen 

Condensatievocht

Condensatievocht is het meest voorkomende probleem in de kelder. Condensatievocht ontstaat door temperatuurwisselingen en slechte ventilatie. Het is te herkennen aan vochtige muren in de kelder. Door de temperatuur in de kelder gelijk te houden en de ruimte goed door te luchten of te ventileren, is dit vochtprobleem ook een van de meest makkelijke problemen in de kelder om op te lossen. Je kunt er bij ingewikkeldere problemen voor kiezen om Alpha Vochttechniek in te schakelen om het vocht in de kelder te bestrijden

Kim lekkage in de kelder

De kimnaad van de kelder is de plek waarop de muur en de grond samenkomen. Dit is een kwetsbaar gebied voor vochtproblemen. Wanneer de aansluiting tussen de vloer en de muren niet optimaal is, kan hier gemakkelijk water doorheen sijpelen. Dit probleem kan opgelost worden door de grond en de muur te injecteren met een speciale waterafstotende gel. Daarnaast moet de kim gerepareerd worden, om te voorkomen dat het vocht een kans krijgt om te kelder in te dringen. 

Lekkende leidingen

Vochtproblemen in de kelder worden ook vaak veroorzaakt door een lek in een waterleiding, of een lek in een afvoer of rioolbuis. Dit probleem ontstaat in tegenstelling tot andere vochtproblemen in de kelder vaak plots en het zorgt dan meteen voor veel wateroverlast. Dit maakt het probleem wel makkelijk en snel vast te stellen. De oplossing in dit geval ligt voor de hand: het lek moet gevonden en gedicht worden. 

Grondvocht in de kelder

Wanneer het grondwaterpeil hoog staat, kan er in een kelder met een waterdoorlatende zetting een vochtprobleem ontstaan. De muren worden poreus door het optrekkende vocht. Dit probleem kan voorkomen worden door de muren te injecteren met speciale gel. De gel dringt door tot de poriën van de muur en wordt de gel wordt vervolgens hard. Hierdoor wordt de muur beter beschermd tegen vocht van buitenaf.

Share.

About Author

Leave A Reply