vrijdag, december 9

Wil je jouw kind inspireren om een instrument te leren bespelen? Pas dan deze tips toe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muziekonderwijs is ontzettend belangrijk voor welke leeftijd dan ook. Het leren muziek maken zorgt namelijk voor meer zelfvertrouwen, verbetert je vermogen om te leren, stimuleert je discipline en concentratie, maar is ook gewoon ontzettend leuk om te doen! Er zijn veel meer voordelen die om de hoek komen kijken wanneer je met muziek bezig bent, alleen hoe krijg je jouw kind zo ver om een instrument te leren bespelen? Gelukkig ben je vandaag bij deze blog belandt na het eindeloos surfen op het internet. Wij hebben een paar handige tips die je kunt toepassen om jouw kind te inspireren muziek te maken.  

Laat ze toffe video’s zien 

Ongetwijfeld is jouw kind dol op muziek. Van dansen en meezingen op hun favoriete nummers of op de muziek die jij aan zet, kinderen hebben op jonge leeftijd al veel affiniteit met muziek. Een leuke manier om jou kind te inspireren een instrument te bespelen kun je doen door toffe video’s aan te zetten waar mensen de favoriete nummers van jouw kind bespelen op een gaaf instrument. Denk aan een gitaar-, piano-, of drumsolo.  

Koop een instrument 

Een handige manier om jou kind kennis te laten maken met een instrument is door er eentje te kopen! Denk aan een gitaar, piano (keyboard) percussie noem maar op. Op basis van een toffe video of zonder te veel instructie te geven zullen ze uit nieuwsgierigheid proberen het instrument te bespelen.  

Neem ze mee naar een concert 

Naast het kopen van een instrument of het laten zien van toffe muziekvideo’s kun je ook je kind inspireren een muziekinstrument te leren bespelen ze meenemen naar een concert van zijn of haar favoriete artiest.  

Proefles muziek maken 

Tot slot raden we jou aan om je kind op te geven voor een proeflesje muziek maken. Hier zal een ervaren muziekdocent er alles aan doen om te kijken welk instrument bij jouw kind past. Ook zijn er andere leerlingen aanwezig waar jouw kind kennis mee kan maken. Wellicht ontstaat hier wel een geweldige vriendschap uit. Klik op de volgende termen voor meer informatie over muziekles bij jou in de omgeving: pianoles Hoogeveen, zangles Hoogeveen 

Share.

About Author

Leave A Reply